ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 20.09.2011 | 19:49

Džem od breskve sa cimetom i limunom

0
1122
Dzem-od-breskve-sa-cimetom-i-limunom
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Džem uvek sipajte u prethodno sterilisane i zagrejane tegle.SASTOJCI:
* 1 kg breskvi
* 500 g šećera
* 1 limun
* 1 kesica cimeta
* 1 kesica želatina

PRIPREMA:
Breskve dobro oprati, osušiti i oljuštiti, pa ih iseći na kockice i slagati u posudu. Red breskvi, red šečera, a na kraju posuti šećer i ostaviti 5 do 6 sati u frižideru. Kad izvadite iz frižidera dodajte isceđen sok od limuna, cimet i jednu vrećicu želatina pomešanu sa dve kašičice šećera. Kuvajte oko četrdesetak minuta, pa na kraju dodajte malo vinobrana po želji.

(Coolinarka)
comments powered by Disqus