ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 04.05.2009 | 00:00

Kako smršati 3 kg za 1 dan

0
67061
Kako-smrsati-3-kg-za-1-dan
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
"Mesečeva dijeta" je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine - čak do 3 kg dnevno!Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.
[b]Kada započeti mesečevu dijetu[/b]
Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) - počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.
Šta je dozvoljeno jesti/piti za vreme mesečeve dijete
Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj - možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća - naravno bez šećera i aditiva... Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.
Šta u slučaju jake gladi
Ukoliko osećate glad - popijte veliku čašu soka od povrća.
Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete
Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći gubljenju kilograma i bržoj detoksikaciji.
Kakve rezultate možete da očekujete
Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg - naravno ako poštujete gore navedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet.
Dodatne napomene
Pošto izgubite nekoliko kilograma - nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste "borac" na duge staze - ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.
Tabela
Mesečevu dijetu možete započeti po podacima datim u donjoj tabeli. Vreme je dato kao Univerzalno vreme (GMT) što znači da za ove naše prostore (Centralno Evropsko vreme) treba dodati 1 sat. Ukoliko ovo čitate recimo u SAD gde se koristi Istočno standardno vreme - oduzmite 5 sati (za zapadno 8 sati). Sve u svemu kao kod bilo kog podešavanja sata u odnosu na Univerzalno vreme.
Mlad mesec u 2009. godini
Kalendarski mesec dan sat
Januar 26 7 55
Februar 25 1 35
Mart 26 16 06
April 25 3 23
Maj 24 12 11
Jun 22 19 35
Jul 22 2 35
Avgust 20 10 02
Septembar 18 18 34
Oktobar 18 5 33
Novembar 16 19 14
Decembar 16 12 02

NAPOMENA:
Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje ni jedne vrste dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom pa nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao ni druge posledice koje njena primena može izazvati. Sprovođenje ovih dijeta preuzimate na vlastitu odgovornost.
comments powered by Disqus