ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 10.08.2011 | 16:13

Akva - park u Bačkom Petrovcu biće najveći u Evropi

0
6187
Akva-park-u-Backom-Petrovcu-bice-najveci-u-Evropi
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Do kraja ovog meseca u Bačkom Petrovcu biće završena prva faza izgradnje akva - parka "Petroland", a tada će moći da ga posete i prvi gosti. Za dve godine, kada bude kompletno završen, biće najveći park te vrste u Evropi.- Ono što će razlikovati akva - park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda u svim bazenima koja omogućava rad parka tokom većeg dela godine - rekao je Jan Brtka, direktor "L&B Parka", "kćerke firme" slovačke kompanije "Akva term invest" koja u akva-park ulaže oko 20 miliona evra.

Prema njegovim rečima, akva-park će zbog te pogodnosti raditi još nekoliko meseci, a tokom zime kompleks će biti stavljen pod veliki balon, što će omogućiti ljubiteljima te vrste zabave da posećuju akva-park i tada.

Brtka je naveo da se termalna voda temperature 48 stepeni Celzijusovih crpi sa dubine od 800 metara. U bazenima voda će biti rashlađena, a tokom zimskih meseci predviđeno je da bude oko 30 stepeni, što će omogućiti i kupanje, i zagrevanje vazduha u balonu.
Budući akva - park je na samom ulazu u Bački Petrovac, na putu ka Novom Sadu, od kojeg je udaljen 18 kilometara.

Uskoro će proraditi na šest hektara, a po završetku treće faze izgradnje prostiraće se na 26 hektara, što će ga činiti najvećim akva - parkom u Evropi.

- Tobogani, bazeni za decu i odrasle, "rafting" na divljoj reci, "dečiji grad", "lenja reka", "relaks bazeni", sportovi na pesku, deo su akva-parka koji će uskoro biti na raspolaganju posetiocima - rekao je Brtka.

Prema njegovim rečima, biće izgrađeni još i olimpijski bazen, amfitetatar, zatvoreni bazeni i bungalovi, a tokom 2013. i dva hotela sa ukupno 400 ležajeva.

Već u oktobru ove godine će početi izgradnja zatvorenog dela kompleksa, a Brtka je istakao oblaganje svih bazena podlogom uvezenom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim vodenim kompleksima.

On je naveo da je dobar deo sredstava izdvojen za izgradnju fabrike vode kojom će se napajati bazeni, kao i savremenog prečistača otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka biće povezan sa centralnom zgradom, u kojoj će se vršiti automatizovana kontrola temperature i ispravnosti vode u bazenima.

- Naša osnovna želja je da do kraja leta isprobamo ovu novu tehnologiju, a posetioci će u prvoj fazi rada akva-park moći da posete po dosta popularnim cenama - rekao je Brtka i ocenio da će akva-park preporoditi Bački Petrovac.

(Beta)
comments powered by Disqus