ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 17.07.2011 | 13:21

Sve što niste znali o penisu, a niste smeli da pitate...

0
17863
Sve-sto-niste-znali-o-penisu-a-niste-smeli-da-pitate
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Da li znate da sopstveni penis možete slomiti, a taj incident propratiće i zvuk pucanja?! Da li znate da će u erekciji narasti od pola do devet centimetara, a kako vaš penis misli sopstvenom glavom, neugodnost vam može priuštiti erekcijom u najgoroj mogućoj situacijiMedicinski stručnjaci otkrili su neke zanimljive i edukativne činjenice o penisu koje bi vas mogle iznenaditi. Evo nekih stvari o penisu koje ste hteli znati, ali se niste usudili da pitate, piše tportal.

Vaš penis misli svojom glavom

Neželjena erekcija na plaži scenario je koji su iskusili mnogi muškarci. Te i još neke neprikladne situacije u kojima vaš penis diktira igru i sramoti vas nemaju veze s vašom slobodnom voljom. Na penis deluje nervni sistem koji takođe reguliše krvni pritisak i otkucaje srca. Prihvatite činjenicu da penisom ne možete upravljati baš kako želite. Ipak se tu ne radi o ruci ili nozi.

Seksualno uzbuđenje uglavnom se ne događa namerno. I impulsi iz mozga koje telo dobija tokom REM faze takođe mogu uzrokovati erekciju. Osim te nuspojave, penis se može i smanjiti. Pod uticajem hladne vode penis će se skupiti, pa na plaži možete izgledati kao da u gaćama nemate ništa. U svakom slučaju, preti vam javno sramoćenje.


Penis u erekciji naraste od pola centimetra do devet centimetara

Muškarci su vrlo osetljivi na pitanje dužine, a koliko će penis u opuštenom stanju narasti u stanju erekcije, teško je zaključiti. Naime, dok će neki penisi narasti i do devet centimetara, ima i onih koji će se povećati za manje od jednog centimetra. Nije baš najbolje procenjivati veličinu na osnovu izgleda opuštenog uda. Oni koji izgledaju veliko, u erekciji bi mogli razočarati, dok 'minijaturni' penis u stanju uzbuđenja može narasti do impozantne veličine.

Istraživač na području seksualnosti, Alfred Kinsey, otkrio je da manji penisi imaju tendenciju da narastu mnogo više, za razliku od velikih penisa u opuštenom stanju, koji u erekciji ne postignu zavidnu veličinu.

Penis ima oblik bumeranga

Penis ima oblik bumeranga. Kao što ne vidimo korenje stabla, tako se ne vidi ni koren penisa koji ide duboko u telo. Francuski istraživači snimali su muškarca i ženu tokom odnosa u kabini za skeniranje i otkrili da oblik penisa nije nimalo sličan pretpostavljenom. Penis je, naime, zakrivljen.

Penis možete slomiti


Iako nema kost, penis možete slomiti. Fraktura penisa nije nimalo bezbolna i laka, a prilikom pucanja imaćete i zvučnu pozadinu, koja će bolno upozoriti da je vaš penis napuknuo.

Penis će posle toga da poplavi i biće izuzetno bolan. Na sreću, ovakvi incidenti su retki, ali treba znati da se češće događaju mladim muškarcima koji imaju čvršću erekciju.

Većina penisa na svetu je neobrezana

Svetska zdravstvena organizacija u saradnji s Ujedinjenim nacijama, odnosno s programom za sprečavanje HIV-a, otkrila je da je samo 30 posto penisa na svetu kod muškaraca u dobi od 15 nadalje obrezano.

Koliko je muškaraca u određenim društvima obrezano, zavisi i od religija i nacionalnosti. Gotovo svi muslimani i židovi su obrezani, a od svih obrezanih muškaraca na svetu, na njih otpada čak 70 posto.

U Americi je najviše muškaraca koji su se obrezivanju penisa podvrgnuli zbog drugih razloga, te nisu muslimani ni židovi.

Čak 75 posto muškaraca u Americi koji pripadaju drugim religijama je obrezano, a sada se čak 65 posto novorođene muške dece u Americi obrezuje. Iako je to pre bilo kontroverzno, upozorenje WHO-a da smanjujete šansu za dobijanje HIV-a ukoliko imate obrezan penis očito je uticalo na ovakav preokret u razmišljanju.
comments powered by Disqus