ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 30.06.2011 | 16:09

Osam načina da se “oslobodite” dosadne svekrve

0
6618
Osam-nacina-da-se-oslobodite-dosadne-svekrve
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ona je najmoćnija sila u univerzumu i izvor sukoba u skoro svakom braku... Pogađate? Mislimo na svekrvu. Kako da se oslobodite njenog svakodnevnog uplitanja u vaš brak?Ona najbolje kuva, ona zna bolje da odgaja vašu decu, ona ume da izvuče fleke iz njegove košulje... Ovo je čest slučaj zbog kog besne supruge širom sveta jer svekrva je samo jedna, ali dovoljna da zagorča bračni život do daske. Kako da rešite problem? Naoružajte se strpljenjem i pratite ova uputstva.

IZMEĐU „DVE VATRE“
Razgovarajte sa mužem, jer on mora da zna kako se vi osećate. Samo pažljivo, nemojte da se oseća kao da je zarobljen između „dve vatre“. Pitajte ga šta on misli da je najbolje da uradite. Možda bi mogao da kaže majci da vi dobro kuvate, ona će poverovati samo ako to čuje od njega.

I ONA JE ŽENA
Ne krivite je sve vreme, pokušajte da razumete njene postupke. Razmotrite da li možda i vi snosite deo krivice za neke njene postupke. Pokušajte da poboljšate vaš odnos sa njom - možda ona to neće prihatiti, ali će bar imati manje razloga za zvocanje.

AKO NE MOŽEŠ DA POBEDIŠ, PRIDRUŽI SE
Neće biti lako da je saslušate, ali ako pokušate možda ćete najgoreg neprijatelja pretvoriti u prijatelja. Čovek za koga ste se vi udale je njen mali dečak i uvek će to ostati. Shvatićete da ga obe volite, ali da su te dve ljubavi drugačije.

POKAŽITE JOJ DA JE POTREBNA
Razlog zbog kojeg se ona tako ponaša je verovatno to što se oseća zamenjeno i nepotrebno. Setite se kako se vi osećate kad vikendom dođe kod vas i preuzme vaš dom. Ona se tako oseća svaki dan. Zato je pozovite na večeru i ne izostavljajte je iz porodičnih okupljanja.

NEKA SE OSEĆA VAŽNOM
Pitajte je da vam pomogne da pripremite večeru, neka se oseća neophodno i važno. Zamolite je da napravi njen čuveni krompir ili pitu. Potražite savet, zamolite je da vam priča o vašem mužu kad je bio mali, neka shvati da cenite njeno mišljenje.

PRIČAJTE O SVOJOJ DECI
Iako obično ne sluša ništa što vi govorite, saslušaće sve što imate da kažete o njenim unučićima. To će je podsetiti na vreme kada je odgajala svoju decu. Ako prihvatite njenu pomoć oko dece, neće imati vremena da razmišlja o vama.

„UDAVITE“ JE LJUBAZNOŠĆU
Na svaki njen sarkastičan komentar odgovorite ljubazno i sa osmehom. Za svaki ironičan pogled uputite joj kompliment. Ona želi da sebe predstavi kao žrtvu, a vas kao zločinca. Nemojte joj dati povod za to.

„NEMOGUĆA MISIJA“
Ako ste sve ovo pokušali, a rezultata nema, priznajte sebi da se ona nikada neće promeniti. Jedino vam preostaje da sve njene „besede“ podnesete stoički i sa osmehom. Ništa što ona kaže ne primajte k srcu, jednostavno „nek vam na jedno uvo uđe, a na drugo izađe“.
comments powered by Disqus