ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 20.04.2009 | 00:00

Sex za vreme menstruacije

0
70945
Sex-za-vreme-menstruacije
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Neki parovi izbegavaju seks za vreme menstruacije. A postoje li neki opravdani razlozi zbog kojih tada ne bi trebalo da upražnjavamo seks?Uz menstruaciju je povezano dosta mitova i zabrana koje devojke, ali i momci slušaju ceo život i koje su se ukorenile u našu svest. Za vreme menstruacije žena se navodno ne bi trebalo kupati i prati kosu, a nekada su u tom razdoblju morale ostajati kod kuće, jer se smatralo kako je menstrualna krv opasna i treba je izbegavati. Iako se danas sve to smatra beznačajnim sujeverjem, mnogi parovi još uvek izbegavaju seks za vreme menstruacije, jer nisu baš sigurni postoje li neki opravdani razlozi za suzdržavanje u tim danima. A neki naprosto ne podnose krv i pri pomisli na seks na krvavoj posteljini jednostavno im pada mrak na oči.Ali, može li zaista seks za vreme menstruacije za ženu i njenog partnera biti opasan ili je to još jedan od mitova vezanih za mesečni ciklus svake žene?

Seks za vreme menstruacije može biti još bolji
Ako ne podnosite pogled na krv, možete se zadovoljiti i na neki drugi način. Možete pokušati sa uzajamnom masturbacijom i takođe sa analnim seksom, pri čemu ćete izbeći krvavo iskustvo. A ako ste među onima što im malo krvi tokom seksa ne smeta, možete odahnuti. Seks za vreme menstruacije naime nije ništa opasniji od onoga za „suvih“ dana. Upravo suprotno, seks i orgazam opuštaju mišiće, što blagotvorno utiče na ženu ako ima menstrualne bolove. Penetracija će biti bitno lakša jer je vagina dodatno navlažena krvlju, a žena zbog nabreklosti vagine i klitorisa doživi izuzetno intenzivan orgazam. Uprkos tim blagotvornim učincima ne smete zaboraviti na sigurnost. Ako upražnjavate seks sa nepoznatom osobom, u svakom je slučaju preporučljiva zaštita od polno prenosivih bolesti čak i ako nema menstruaciju, ali inače nema nikakvih dokaza da bi se za vreme menstruacije polne bolesti mogle prenositi u većoj meri.Ipak ne treba zaboraviti na zaštitu. Ona je potrebna pre svega kako biste se zaštitili od bolesti i svakako i od neželjene trudnoće. Naime, pogrešno se smatra da tokom menstruacije žena ne može zatrudneti, zato se radije zaštitite na odgovarajući način nego da rizikujete. A inače se tokom seksa u danima menstruacije možete ponašati isto kao inače.

Čisto i izvodljivo
I oralni seks je za vreme menstruacije potpuno moguć i – nećete verovati! – može biti potpuno čist. Pre nego što se muškarac spusti među njene noge, neka žena pod tekućom vodom lagano opere ulaz u vaginu i stavi tampon. On će upiti skoro svu menstrualnu krv, sa kojom muškarac tokom oralnog zadovoljavanja svoje drage neće imati nikakvog posla. Ipak, nije najpreporučljivije stavljati jezik u njenu vaginu ako u potpunosti želite izbeći krv. Vrlo je delotvorna i dijafragma, koja deluje kao brana materice i tako sprečava isticanje krvi. Možete koristiti i npr.menstruacijsku čašicu, koja takođe zadržava krv. A ako odaberete tampon, nikako ga nemojte zaboraviti izvaditi pre polnog odnosa, jer se može dogoditi da umesto seksualnog tetošenja žurite ginekologu kako bi potražio izgubljeni tampon. Jednako tako morate pre seksa odstraniti i menstruacijsku čašicu koja je namenjena samo za zadržavanje krvi i zato nije prikladna za vaginalni polno odnos.
Kako se prihvatiti seksa u tim danima
Kako tokom predigre, tako i za vreme polnog odnosa za vreme menstruacije treba se pridržavati nekih saveta, koji će pomoći da izbegnete nepotrebnu nečistoću:
- na krevet odnosno tamo gde ćete imati sex rasprostrite peškir, kako biste izbegli pogled na krvave mrlje. Najbolji je da bude peškir crne ili tamno crvene boje, na kome krv praktično neće biti vidljiva.
- pri ruci imajte vlažne maramice ili mokri peškir, kako biste nakon seksa mogli obrisati krv s penisa.
- ako muškarac ne voli videti krv na svom penisu, žena može koristiti dijafragmu koja sprečava isticanje krvi. I pored toga, neki parovi iznad svega uživaju u osećaju penetracije za vreme menstruacije.
- možete pokušati i sa seksom ispod tuša. Tako će voda stalno ispirati menstrualnu krv i seks će biti maksimalno moguće čist.
comments powered by Disqus