ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 09.06.2011 | 13:47

Prirodni lekovi za akne

0
7008
Prirodni-lekovi-za-akne
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Akne su jedan od najtežih stanja kože koji ostavlja trag ne samo na naš izgled, već i psihu. Priroda može da nas opremi za borbu protiv ove neprijatne pojave.Zahvaljujući umirujućem i lekovitom delovanju prirodnih sastojaka, lako ćete očistiti kožu lica. Otoci i bolno iskustvo koje spaja akne može biti eliminisano uz pomoć tretmana koji neguju ćelije kože najboljim vitaminima i antioksidantima.

Zeleni čaj i šargarepa
Zahvaljujući antioksidansima iz ova dva sastojka, bubuljice će nestati posle nekoliko tretmana. Skuvajte srednje veliku šargarepu. Izgnječite je i dodajte nekoliko kašika zelenog čaja pa dobro promešajte. Nanesite na lice i ostavite 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Pomorandža i belanca
Pomorandža i belanca imaju neverovatnu moć čišćenja i umirivanja kože. Iscijedite sok iz pomorandže i pomešajte ga sa belancem. Vaticom nanesite na bubuljice. Držite na licu 15 minuta.

Lišće jagoda
Operite lišće hladnom vodom i stavite na akne. Ostavite da deluje najmanje 10 minuta da bi umirujući elementi iz lišća imali dovoljno vremena za pozitivno delovanje. Ovaj trik za negu kože će smanjiti otok i upalu u trenutku.

Jojoba ulje
Jojoba ima sastav sličan našem prirodnom sebumu, pa je efikasana u čišćenju pora. Nanesite nekoliko kapi jojoba ulja na vaticu i utrljajte nežno na aknu. Ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Ulje semenki šipka
U cilju postizanja pozitivnih rezultata u što kraćem vremenu, sve što morate da učinite je da sipate nekoliko kapi ulja na pamučnu vaticu i obrišete akne. Uključite ovaj umirujući ritual u svakodnevnu negu kože.

(Centar zdravlja)
comments powered by Disqus