ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 20.04.2011 | 09:33

Neoperativne tehnike produženja penisa

0
3950
Neoperativne-tehnike-produzenja-penisa
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ukoliko muškarci žele da povećaju dužinu penisa, a ne žele da legnu na operacioni sto, moraju da prođu mukotrpne vežbe koje traju mesecima da bi napabirčili do 2,3 centimetra. Ipak, za neke je to bolja solucija, so obzirom da hirurški zahvati pokazuju "nedopustivo visoku stopu komplikacija", navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Britanskog društva urologa.Italijanski naučnici dr Marko Orderda i dr Paolo Gontero sa Univerziteta u Torinu analizirali su najnovije hirurške i nehirurške tehnike uvećanja penisa kako bi utvrdili njihovu efikasnost i bezbednost. Ustanovili su da su pojedine nehirurške metode zaista efikasne dok druge samo izazivaju bol i razočarenje.

Kada je reč o hirurškim zahvatima, oni mogu biti opasni i pokazuju "nedopustivo visoku stopu komplikacija", navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Britanskog društva urologa. Od neinvazivnih metoda kao najefikasniji pokazali su se "penilni ekstenderi" kojima se postiže prosečno uvećanje od 1,8 do 2,3 centimentra. Ovi dodatni centimetri su, međutim, rezultat mukotrpne terapije. Naime, potrebno je izdržati četiri do šest sati istezanja dnevno tokom četiri do šest meseci.

Sprava nazvana "penilna pumpa" isteže falus pomoću vakuuma, nije se pokazala kao najefikasnija, premda je pojedinim pacijentima pružila izvesnu dozu psihološke satisfakcije.

Takozvani skrotalni prstenovi - rastegljive ili rigidne trake koje se obavijaju oko korena testisa i penisa - "mogli bi da pomognu u povećanju penisa i da održe erekciju kod muškaraca koji pate od anksioznosti", objašnjavaju italijanski istraživači, dodajući, međutim, da je evaluacija obavljena na svega dva slučaja.

Srbi među najobdarenijima
Primerak ljudskog penisa u muzeju
8 stvari koje trebate da znate o njegovoj „opremi“
Za takozvane penilne vežbe za izduživanje, dr Oderda i dr Gontero tvrde da ne postižu nikakve rezultate.
Merena sa gornje strane, dužina muškog polnog organa se smatra normalnom ukoliko dostiže najmanje četiri centimetra u opuštenom, a 7,5 centimetara u erektivnom stanju.(Tanjug)
comments powered by Disqus