ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 08.01.2011 | 10:36

Retro kape, moderne šubare ili šešir?

0
4615
Retro-kape-moderne-subare-ili-sesir
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Zaboravite zablude poput onih da je zima godišnje doba kada ne možete da pratite trendove zbog hladnoće i krenite u potragu za savršenom kapom, šubarom ili šeširom. Ako vas zbunjuje bogata ponuda i ne možete da se odlučite, modni stručnjaci podsećaju da su ove zime najpopularniji modeli sa krznom i retro kape.Zimske čarolije gube na lepoti ako nam je hladno pa silom prilika moramo da se odenemo u tople i često manje privlačne komade odeće. Dok ne zaveju pahulje mnogi se ni ne sete da bez kape ne možemo

Izbor zaštite za glavu pretvara se u pravu noćnu moru za dame jer osim dezena i modela, ne smeju narušavati izgled brižljivo pravljene frizure.


Mnogi i u kapama i šubrama vide idealni modni detalj koji će dominirati kompletnim izgledom.

Kada se temperatura spusti ispod nule, uz kapute i jakne možete kombinovati tople, prijatne i zanimljive pletene kape. Onakve kakve su bake plele, sa lopticama na vrhu ili nekim drugim detaljima, jednodelni šalovi-kape, „avijatičarski" model, šeširići neobičnih oboda ili možda beretka - probajte sve, savetuju modni poznavaoci.

Oni koji i kada je reč o toplim ukrasima za glavu žele da se ističu jedinstvenim rešenjem imaju mogućnost da sami kreiraju ili naruče ručno izrađen model od kreativnih, najčešće mladih ljudi koji u izradi kapa vide lep i unosan posao.

Sudeći prema kolekcijama svetskih dizajnera za tekuću jesen i zimu, u odabiru boja i materijala granice ne postoje. Opredelite se za one koji će pristajati obliku lica i boji očiju i tena.

Gde je modna klasika tu su i šeširi. Ljubiteljke šešira ove sezone mogu se odlučiti i za štrikane, sa manjim ili većim obodom, ukrašene perima, pletenim cvetovima ili nekim drugim detaljima. Odlična su kombinacija uz kapute svih modela, a oni sa manjim obodom lakše se kombinuju sa jaknama različitih dužina.

Pripadnice nežnijeg pola koje uživaju u krznu bez obzira na trendove, ove zime će napokon moći da eksploatišu omiljeni modni detalj. Krznene kape u svim varijantama, kao i modeli samo ukrašeni toplim veštačkim ili pravim krznom sada su svuda dostupne i izuzetno moderne.

Šubare se vraćaju na velika vrata pa vlasnice dragocenih bundi mogu pronaći odgovarajući model i kompletirati odevnu kombinaciju.

Međutim, neretko se dešava da devojke izbegavaju da nose kape, šubare i šešire, čak i po cenu smrzavanja jer žele da sačuvaju frizuru.

Dovoljno je tridesetak minuta ispod kape ili šešira i kosa će izgubiti volumen i sjaj. Teškom mukom oblikovana frizura lako se pokvari. U prilikama u kojima je neophodno da kosa izgleda besprekorno ili ćete morati da se odreknete zahtevnih frizura ili zaštite za glavu.Kape najlepše pristaju damama sa dugom ravnom ili talasastom kosom. Izrazito kovrdžava kosa ima tendenciju da se dodatno kovrdža uz obod kape pa je nabolji savet da je pokupite u rep koji ćete prilagoditi kapi.

Niske punđe pravi su hit, naročito uz elegantne šešire, ističu frizeri. Kosa ostaje uredna i nakon skidanja šešira.

Beretke nikada ne izlaze iz mode, a prilagodljive su mnogim frizurama i mogu se nositi na mnogo načina zavisno od njih. Uoliko su od savitljivog materijala svakog dana možete izgledati drugačije.


Kombinacija kratke kose i kape može biti veoma šarmantno rešenje, ali i prava mala noćna mora. Ne očajavajte, poručuju stilisti, tu je bonton koji je na vašoj strani jer ženama dozvoljava da ne skidaju kapu u zatvorenim prostorijama.

Zbog toga se pozovite na bonton u svakoj situaciji kada vam frizura nije reprezentativna, i uz kapu kao modni detalj budite zanosne i primećene.
comments powered by Disqus