ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 02.12.2010 | 12:31

Bakino pletivo i nordijski uzorak su hit sezone

0
5910
Bakino-pletivo-i-nordijski-uzorak-su-hit-sezone
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Dolazak zimskih dana ponovno vraća paradu pletiva na gradske ulice. Kardigani, pleteni šalovi i kape, prsluci, pletene haljine, pa čak i rukavice preplavili su ormare svake modno osvešćene žene.Pleteni komadi odeće zaista su nezaobilazni zimskih dana. Osim što su vrlo moderni i ugodni za nošenje, ovi komadi odeće i najbolje greju kada se temperatura približi nuli. Uvek su moderne boja meda, kamilje dlake, bele kafe i sve varijante sive, a ove godine je i neizbežan nordijski uzorak.

Nordijski uzorak je pravi izbor za sve one koji jednostavno ne mogu dočekati omiljene božićne i novogodišnje praznike i običaje. Tmurne i sive zimske dane zasigurno će razveseliti vesta, kapa ili šal s uzorkom sobova, crvenih tačkica, šarenih prugica ili cik-cak uzorka. Vreme je da iz dubine ormara izvučete bakino pletivo koje ste davno spakovali, a sada je i više nego moderno.

Ljubitelji pletiva se ne bi trebali ograničiti samo na prsluke kada im se nudi široka paleta vunenih haljina, dugih i kratkih kardigana koje odlično pašu na suknjice, tunike kombinovane na majice, a ne zaboravimo na modne dodatke kao što su rukavice kape, šalovi i grejači za noge.

Pletena odeća, osim što je topla i ugodna, uspešno skriva nedostatke na telu. Ipak, pri izboru pletene odeće treba znati nekoliko malih pravila.

Ženama koje imaju telo oblika kruške preporučuju se kardigani čiji krajevi se šire na dnu, a trebalo bi da izbegavaju velike i upadljive uzorke koji su najbolji za šalove i modne dodatke. Osim toga, odličan izbor za njih su i prsluci trapez rukava jer odvlače pažnju s gornjeg dela tela.

Niže žene trebale bi nositi prsluke dužih krojeva bez kopčanja, a preporučuje se da odeća ispod bude u kontrastnoj boji. Tako će postići efekt visine i vitkosti.

Visoke devojke mogu nositi gotove sve oblike pletiva, a odlično će im pristajati upadljivi motivi, dezeni, prugice te cik-cak uzorak.

Tanke i vitke žene
željene obline lako mogu dobiti pomnim odabirom pletenog prsluka, haljine ili tunike. Preporučuju im se veste(prsluci) širokih rukava i debelo pletivo.

Žene tela oblika jabuke
, kako ne bi delovale krupno, trebalo bi da izbegavaju pletivo vrećastog oblika i krojeva. Njima se preporučuju prsluci tankog pletiva uz koje se lako mogu kombinovati modni dodaci poput nakita, broševa ili šalova.
comments powered by Disqus