ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 21.09.2010 | 13:56

Univerzalna krema za lice – iz kućne radinosti

0
3786
Univerzalna-krema-za-lice-iz-kucne-radinosti
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Vilou Sid je nezavisni autor iz Hot Springsa, Arkanzasa, a kao sertifikovani aromaterapeut, sa velikim znanjem iz herbalizma, nudi nam recept za blagotvornu bazičnu kremu za lice koju možemo sami da napravimo. Bez velikih troškova!Kremu za lice, kao jedan od najstarijih kozmetičkih proizvoda, prvi je izmislio grčki lekar Galen pre oko 2.000 godina, kada je pomešao ulja, vosak i ružinu vodu...

Ovu bazičnu kremu za lice je vrlo lako napraviti kod kuće, a uz sve to na kraju ispadne i vrlo jeftino. Koristeći ovu metodu, možete napraviti ekvivalent mnogim skupim kremama za lice koje danas postoje na tržištu.
Ovo je recept za oko šest unci, a po našim merama 164 grama prirodne, umirujuće kreme za lice, koja se može koristiti kao sredstvo za čišćenje, za hidriranje ili za sprečavanje nastanka fleka.

• 1
Pomešajte ½ unce (oko 14 g) belog voska s jednom uncom (oko 28,35 g) lanolina u staklenoj tavi ili duplom loncu. Zagrevajte smesu na laganoj vatri dok se sastojci potpuno ne istope, kroz oko tri do pet minuta, uz neprestano mešanje.

• 2
Polagano dodajte 3 unce (oko 85 g) ulja slatkog badema i 1 uncu (oko 28,35 g) ružine vode - smeši voska i lanolina. Mešajte stalno prilikom dodavanja. Skinite tavu sa plotne.

• 3
Dodajte pet do deset kapi etarskog ulja prema izboru, ako želite. Ako se odlučite za dodavanje etarskih ulja, izaberite ono koje odgovara vašem tipu kože. Predlog je da koristite ružu ili lavandu za normalnu do suvu kožu, čajno drvo ili nanu za masnu i aknama sklonu kožu, a geranijum, ružu ili neroliju za osetljivu kožu.

• 4
Premestite kremu u teglicu i zabeležite na njoj sastojke i datum. Stavite je u frižider, ako kremu nećete iskoristi u roku od 30 dana.

NAPOMENA: Nanosite ovu kremu masirajući bore smejalice ka gore, a zatim preko obraza ka spoljnom delu oka. Tapkajte blago područja ispod očiju vrhovima prstiju i lagano masirajte sitne linije kod očiju tzv. svračije nožice, prema gore, ka slepoočnicama. Masirajte čelo od sredine ka spolja, dok nanosite kremu.
Ulje avokada je zamena za ulje slatkog badema u izradi kreme, a na vama je da izaberete. Kremu nanesite jednom do dvaput dnevno, kako bi koža lica bila zdrava i hidrirana
comments powered by Disqus