ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 29.03.2009 | 00:00

Zašto žene teže doživljavaju orgazam?

0
3506
Zasto-zene-teze-dozivljavaju-orgazam
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
O ženskom orgazmu mnogo se i neprestano govori. U početku zanemarivan, danas forsiran od strane oba partnera u toku seksualnog odnosa, orgazam može, ma koliko to paradoksalno zvučalo, postati svojevrsno opterećenje za ženu. Ovo je posebno često u slučaju kada Ona ne može da u toku odnosa dostigne "vrhunac".Nemogućnost dostizanja orgazma nije, međutim, u isti mah i nemogućnost uživanja u seksu. Razlozi za izostanak orgazma jesu različiti, psihološki i fiziološki. Strogo patrijarhalno vaspitanje, uskogruda sredina i (posebno) nepažljivi muški partneri mogu izazvati psihološke "brane", koje će ženu ometati i ne dozvoliti joj da se u potpunosti opusti.

Ponekad je ženi potrebno duže vreme da dostigne "kritičnu tačku", što može biti problem ako njen partner funkccioniše u tzv. quickie varijanti. Sa druge strane, fiziološki činioci takođe mogu biti "ometajući faktori": ovo se posebno odnosi na žene u klimakterijumu i postklimakterijumu, kod kojih se javljaju simptomi poput suvoće vagine ili smanjenog interesovanja za seks usled promena u hormonskoj slici.

Rešenja koja se nude jesu različita i zavise od vrste problema koji sprečava orgazam, doba žene i njenog zdravstvenog stanja. Pored različitih strategija u odnosu sa partnerom, saveta psihologa, hormonskih injekcija (u slučaju menopauze), danas su se pojavila i nova sredstva za stimulaciju. Jedno od njih je Vitara, neka vrsta kreme koju porede sa Viagrom. Ovo "čudesno" sredstvo utrlja se pre ili na početku seksualne igre u područje klitorisa (u uputstvu predlažu da to učini muški partner), te (navodno) stimuliše dotok krvi u genitalnu oblast, zahvaljujući čemu klitoris postaje izuzetno osetljiv. Postoje i mehaničke spravice, poput tzv. Eros-a, koje predstavljaju svojevrsne vakuum pumpice i postavljaju se - pogodite gde - na već pomenuti deo ženske anatomije, koji mehanički stimulišu.

Sve ove spravice i sredstva, iako mogu izgledati kao rešenje u određenoj situaciji, pre svega su pokušaj globalnog tržišta da zaradi na ženama. Predlažemo da probate neke "stare dobre" metode - čaša vina, muški striptiz izveden od strane dečka/muža i dobar ambijent verovatno će imati pozitivan učinak. Uostalom, poznato je (danas i muškarcima) da seksualni fluid nije produkt suve fiziologije: it"s all in your head - stoga, stimulišite sebe mentalno, a rezultati neće izostati.
comments powered by Disqus