ARHIVA
Objavio: smedia.rs 05.06.2013 | 16:29     Smedia preuzela: 05.06.2013 | 16:29

Anti-kandida dijeta: Efikasno rešenje za dosadne gljivične infekcije

0
1741
Anti-kandida-dijeta-Efikasno-resenje-za-dosadne-gljivicne-infekcije
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Gljivične infekcije su dugotrajne, a mali poremećaj u funkcionisanju organizma može izazvati njihov povratak. Odličnu prevenciju i zaštitu postići ćete anti-kandida dijetom.Veliki broj žena muče gljivične infekcije. Neretko su dugotrajne, a samo mali poremećaji ravnoteže organizma mogu izazvati njihovo "buđenje". Značajan uticaj na pojavu gljivičnih infekcija ima varenje. Pridržavanjem anti-kandida dijete možete pobediti takve probleme.

Za početak, kako biste prepoznali uzrok pojave gljivičnih infekcija, pokušajte najmanje kroz nekoliko nedelja da iz svakodnevne ishrane izbacite prehrambene proizvode koji sadrže kvaščeve gljivice. ***Dijeta za zavisne od šećera: Pobedite svoju slabost i zablistajte od lepote i zdravlja

ČUVAJTE SE ŠEĆERA
Ukoliko želite da ishranom utičete na svoje intimno zdravlje i probleme s gljivičnim infekcijama, anti-kandida dijeta u prvom redu podrazumeva izbegavanje šećera te izbegavanje prehrambenih proizvoda koji sadrže gljivice ili plemenite buđi.

Ograničite korišćenje šećera u svakodnevnom životu i birajte namirnice koje ne sadrže dodatne količine šećera. Ponekad gljivice mogu da nabujaju u prekomernim količinama upravo zbog šećera koji za njih predstavlja mnoštvo hrane i potrebne uslove za razmnožavanje.

IZBEGAVAJTE MLEKO I MLEČNE PROIZVODE
Takođe, bilo bi poželjno izbegavati mleko i mlečne proizvode koji pogoduju razmnožavanju gljivica zbog mlečnog šećera u njihovom sadržaju.

Hleb, kolači i drugi pekarski proizvodi mogu pogodovati preteranom rastu gljivica u želudačnom traktu, kao i u vagini, zato ih valja izbegavati ukoliko patite od gljivičnih infekcija. Prema anti-kandida dijeti zabranjeni su i alkohol, kisela i fermentisana hrana, dimljene namirnice, pečurke te suhomesnati proizvodi. ***10 lakih načina da se oslobodite sala sa stomaka

KONZUMIRAJTE ŠTO VIŠE VLAKANA
Kako biste pobedili gljivične infekcije, unosite što više namirnica koje obiluju vlaknima kako biste ojačali sistem za varenje. To su: integralne bezglutenske žitarice i njihovi proizvodi, kvinoja, integralni pirinač, sveže voće i povrće.

KUVANJEM NA PARI DO ZDRAVLJA
Prilikom pripreme zelenog povrća pobrinite se da bude kuvano na pari jer se tako mogu sačuvati njegova pročišćavajuća svojstva na organizam. U anti-kandida dijeti dopušteni su i alge, tofu, sveža riba te organski uzgojena živina i jaja.

Prema nekim istraživanjima, u suzbijanju gljivičnih infekcija vrlo efikasno deluje i devičansko maslinovo ulje i beli luk, piše Naturala. ***Paradajz dijeta: Brzo skidanje kilograma plus detoksikacija tela
comments powered by Disqus