ARHIVA
Objavio: smedia.rs 26.05.2013 | 13:36     Smedia preuzela: 26.05.2013 | 13:36

Kako da savladate umeće kuvanja i postanete pravi "šef"?!

0
605
Kako-da-savladate-umece-kuvanja-i-postanete-pravi-sef
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Pročitajte savete čoveka koji je ceo svoj odrasli život posvetio hrani.Simon Majumdar, autor, pisac i izdavač je napisao neke od najpopularnijih knjiga o hrani, a za Askmen je pojasnio kako svaki čovek može da postane kulinarski šampion. ***Šta morate da znate kad kuvate testeninu

NAUČITE KAKO SE PRIPREMA ROŠTILJ
"Kuvanje na otvorenom jedno je od najvažnijih kulinarskih iskustava", kaže Sajmon Majumdar. Ako želite da se zovete vrhunskim kuvarom, onda morate znati da pripremite dobar roštilj. Roštilj nije samo nabacivanje mesa na gril, nego puno više od toga. Isprobajte različite začine, osmislite sopstvene recepte začina, eksperimentišite s jačinom plamena, ne zaboravite da je i maslac deo te priče. Dakle, važno je da budete hrabri i kreativni.

NAUČITE DA PRIPREMITE OMLET
Veruje se da je pripremanje omleta jedna od najjednostavnijih stvari na svetu. Međutim svaki kuvar će vam reći da je pripremanje savršenog omleta jedan od najtežih kulinarskih zadataka. Za savršen omlet su vam potrebna kvalitetna jaja, tiganj prave veličine, kvalitetan puter, ali i puno prakse. "Omlet mora da bude mekan i nežan, ali ispečen i ukusan", kaže Sajmon. Dakle, pribor u ruke i trenirajte! ***Krajnje jednostavno: Naučite kako se filetira piletina i uštedite novac!

NAUČITE KAKO PRAVILNO ISEĆI MESO
Morate naučiti kako se pravilno seče na komade, na primer, pile. Možete zamoliti za pomoć nekog člana porodice ili prijatelja koji zna da vas poduči. Isto tako možete zamoliti mesara kod kog kupujete ili upišite neki od kulinarskih kurseva. I internet može pomoći, ali uvek je najbolje kad učite od žive osobe kojoj možete da postavite pitanje i s kojom odmah možete da isprobate i praktični deo.

HRANITE SE KAO LOKALNO STANOVNIŠTVO
Kad putujete u druge gradove i strane zemlje, jedite kao što jede tamošnje stanovništvo. Raspitajte se kod meštana koja je njihova hrana i gde je možete isprobati. Jedino tako, kaže Majumdar, možete proširiti svoje vidike, ali i naučiti nešto novo. Jako je dobro i posetiti lokalne pijace jer je to sjajan način da se upoznate s autohtonim namirnicama. Vrhunski kuvari nisu samo oni koji se vešto snalaze u kuhinji, nego oni koji su informisani i znaju mnogo toga o hrani, piše T portal. ***Mali kuvarski trikovi koje morate da znate!
comments powered by Disqus