ARHIVA
Objavio: smedia.rs 04.05.2013 | 11:00     Smedia preuzela: 04.05.2013 | 11:17

Kako muškarci leče krizu srednjih godina?

0
775
Kako-muskarci-lece-krizu-srednjih-godina
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Krizu najčešće podstakne smrt bliskog prijatelja ili razvod što muškarce tera da život žive punim plućima, pa kupuju motore i podvrgavaju se estetskim operacijama.Trećina muškarca u 40-ima i 50-ima doživela je krizu srednjih godina, a da bi se ponovo osećali mlađe mnogi od njih kupili su sportski automobil ili motor, pokazalo je istraživanje britanske firme Socked sprovedeno na 1500 muškaraca. Neki od njih otišli su korak dalje pa su se tetovirali, podvrgli estetskoj operaciji ili pronašli novu suprugu, piše Dejli Mejl. ***Savršen par: Muž i žena već 35 godina nose usklađenu odeću svaki dan (FOTO)

Krizu srednjih godina najčešće karakteriše impulsivan šoping, raspad braka i neobični hobiji, a neretko ju podstakne smrt bliskog prijatelja ili člana porodice, razvod, ali i prazno gnezdo. Strah od sopstvene smrtnosti tera ih istovremeno da život iskoriste do maksimuma, ali mnogi priznaju da upadaju u depresiju, potvrdila je studija.

"Iako se ljudi teško nose sa starenjem, dve trećine muškaraca tvrdi da nikada nisu bili u krizi i da su sasvim zadovoljni svojim životom"- istakao je Mark Hol iz kompanije Socked, prenosi 24 sata. ***Šta vas sve čeka: Koliko muškarce košta prevara?

Najčešći pokazatelji krize srednjih godina:

* Impulsivna kupovina sportskog automobila
* Kupovina motora
* Iznenadni odlazak na godišnji odmor
* Nova garderoba
* Nova supruga
* Odlazak na koncert tinejdžerske zvezde
* Nova tetovaža
* Podvrgavanje estetskoj operaciji
***Brak iz bajke: Devet čarobnih rečenica da živite srećno do kraja života
comments powered by Disqus