ARHIVA
Objavio: smedia.rs 05.04.2013 | 14:26     Smedia preuzela: 05.04.2013 | 14:26

Pica s povrćem i integralnim brašnom je zdrava, ali i ukusna!

0
1119
Pica-s-povrcem-i-integralnim-brasnom-je-zdrava-ali-i-ukusna
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Gotovo za tren: Uz integralno brašno, obilje povrća i male trikove, omiljeno jelo postaje superzdravi obrok.Sastojci:

Kora:

šoljica i po mlake vode
dve kašičice suvog kvasac
prstohvat šećera
četiri šoljice izmešanog integralnog i pšeničnog brašna
kašičica soli
četvrtina šoljice ulja

Nadev:

200g sosa od paradajiza
100g sira mocarele
100g crvene paprike
100g žute paprike
100g tikvica
100g patlidžana
100g šampinjona
suvi origano i bosiljak po želji

***Kako da razmutite kuvana jaja unutar ljuske (VIDEO)

Priprema:

1. U vodu umešajte kvasac i prstohvat šećera. Ostavite pet minuta na sobnoj temperaturi. U većoj posudi pomešajte brašno i so, dodajte ulje, kvacas i vodu i promešajte. Kad se sastojci spoje, umesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još malo tople vode.

2. Oblikujte testo u loptu, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči. Prebacite ga na pobrašnjenu dasku i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.

Trik da znate da li je testo spremno: Oblikujte testo u loptu i pritisnite dlanom po sredini - ako se vrati u prvobitan oblik, gotovo je.

3. Premažite posudu uljem i stavite testo, pa ga okrenite da dobije sloj ulja na vrhu, da se ne bi sušilo. Pokrijte folijom i ostavite na toplom 30-60 minuta.

4. Upalite rernu na 220°C. Valjkom za testo oblikujte krug prečnika 40 cm i debljine oko pola centimetra.

***Čokoladne lizalice: Najzdraviji slatkiš na svetu! (FOTO)

5. Crvenu i žutu papriku narežite na štapiće, a tikvice, patlidžan i pačurke na kockice. Na ulju kratko popržite paprike, tikvice i patlidžan.

6. Testo premažite sosom od paradajza, stavite deo narezane mocarele, poprženo povrće i pečurke i prekrijte ostatkom sira. Na kraju pospite suvim bosiljkom i origanom. Prebacite kalup u rernu, pa pecite 15-20 minuta.

***Praline punjene lešnicima: Jednostavan recept za neodoljivu poslasticu

(24sata, Foto: Gulliver/Thinkstock
comments powered by Disqus