ARHIVA
Objavio: smedia.rs 05.04.2013 | 09:27     Smedia preuzela: 05.04.2013 | 09:27

Neverovatan potez jedne mame koji je promenio sve (FOTO)

0
1963
Neverovatan-potez-jedne-mame-koji-je-promenio-sve-FOTO
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Možda niste svesni toga, ali kada su u pitanju deca i društvene mreže, jedan razgovor može da spreči katastrofu, a pogledajte na koji način je jedna mama ukazala ćerki gde greši.Čak i ako vi niste upućeni u to, vaša deca su verovatno korisnici društvenih mreža. Da li ste im objasnili da ne smeju da prihvataju nikoga za prijatelja, ako ga ne poznaju? I da nikad, nikad ne odaju lične informacije kao što je adresa, mesto ili broj telefona?

Da li ste im objasnili da nikad ne smeju da postave sliku koja će nekoga povrediti, osramotiti ili učiniti da se oseća izostavljenim? Da li ste seli i stvarno im objasnili da su slike koje okače na društvene mreže tu zauvek? I da je ta slatka slika sa vašeg odmora na kojoj su u kupaćem samo jedan klik daleko do pogrešnih, jezivih očiju?

***Neobična opsesija: Dečko živi kao muška sirena u pravom životu (FOTO)

Blogerka Holi Actman Beker šokirala se kada je videla sliku svoje desetogodišnje ćerke na izboru lepote na društvenoj mreži Instagram. Devojčice koje idu u treći i četvrti razred osnovne škole se slikaju, kače svoje slike i zatim ostali korisnici mreže glasaju za onu za koju misle da je najmanje lepa.

Slika devojčice koja dobije najviše glasova, biva precrtana - dobija veliko, masno X iscrtano preko lica. "Devojčice koje nisu bile izglasane su bile uništene, što je smešno potcenjivanje, tako su se osećale u najboljem slučaju," kaže Holi.


Ona kaže da se oduprela porivu da blokira sve drugarice svoje ćerke koje učestvuju u izboru, jer je shvatila da deca nisu kriva jer im niko nije objasnio na koji način je to pogrešno.

***Države koje treba izbegavati na putovanjima: Pogledajte kako je ocenjena Srbija (FOTO)

I tako je smislila da objavi ovu sliku, na kojoj piše "Lepota je duboka samo koliko i koža", tj. da je lepota površna, a ispod je napisala da će izbrisati svakog ko postavlja slike za dečiji izbor lepote, jer to nije kul.

Ubrzo je primetila nešto neverovatno: Sa naloga njene ćerke, slike za izbor za dečiji mis su se sve manje pojavljivale, a umesto nih deca su počela da kače motivacione poruke koje pozivaju na ljubav, mir, samopoštovanje, poput ove:


"Ti! Da, ti koja čitaš ovo. Ti si lepa, talentovana, neverovatna i jednostavno najbolja kada si ti. Nikad ne zaborvi to," uz poruku da se prekine sa dečijim izborima lepote, koji degradiraju devojčice.

Mama Holi je bila iznenađena takvim preokretom i ponosna na svoj nenametljivi uspeh. "Očigledno da na društvenim mrežama malo usmeravanja može daleko da odvede," kaže ona.

***Zgodni momci i mace: Slike zbog kojih ćete ne trenutak zaboraviti na sve ostalo (FOTO)


(huffingtonpost, Foto: Gulliver/Thinkstock, Instagram)
comments powered by Disqus