ARHIVA
Objavio: smedia.rs 25.01.2013 | 15:33     Smedia preuzela: 25.01.2013 | 15:33

Kakve poljupce vole muškarci, a kakve žene?

0
6753
Kakve-poljupce-vole-muskarci-a-kakve-zene
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Izgleda da poljubac između muškaca i žene izgleda više kao sudar dva različita duha, nego kao spajanje duša, ali ono što je zajedničko za oba pola je da se kroz poljubac donosi procena o tome koliko smo usklađeni sa budućim partnerom."Žene poljupce koriste kao način povezivanja sa partnerom. Muškarcima poljupci koriste samo kao još jedno sredstvo za postizanje krajnjeg cilja, a to je seks. Muškarci poljupce koriste samo da bi što više uzbudili svoju partnerku", rekla je Suzan Hjuz, psiholog sa Koledža Albrajt u Pensilvaniji.

***Preljuba: Šest situacija u kojima i najjači padaju u iskušenje

Hjuz je sa svojim kolegama ispitala više od hiljadu muškaraca i žena koji trenutno studiraju na Koledžu Albrajt. Svi ispitani su na razna i detaljna pitanja o poljupcima odgovarali na skali od jedan do pet.

Rezultati su pokazali da i muškarci i žene smatraju da su poljupci veoma važna i intimna interakcija između ljudi. Oba pola uz pomoć poljubaca procenjuju koliko su kompatibilni sa svojim partnerima.

***Pet najgorih izgovora za raskid: "Nisam spreman za vezu"

Pored toga, i muškraci i žene su rekli da mogu da izgube zainteresovanost za partnera bazirajući se samo na iskustvu tokom razmene poljubaca, što dokazuje da se tada razmenjuju feromoni i drugi bitni biohemijski signali.

Tu prestaju sličnosti između muškaraca i žena. Dok za žene loš poljubac označava kraj večeri, većina muškaraca je rekla da bi spavali sa ženom iako se loše ljubi. Pored toga, muškarci vole vlažnije poljupce, pogotovo ako su u pitanju kratkotrajne veze.

***U seksu s kondomom i muškarci i žene isto uživaju kao i bez njega

***Nisu grudi i guza: Gde vas muškarac najviše gleda tokom seksa

(klix, Foto: Gulliver/Thinkstock)
comments powered by Disqus