ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 04.06.2009 | 18:53

Žene sa velikim grudima čine muškarce glupima

0
2718
Zene-sa-velikim-grudima-cine-muskarce-glupima
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ustaljeno je mišljenje kod mnogih da ženama sa velikim grudima manjka inteligencije, međutim, najnovije istraživanje pokazalo je sasvim suprotno – žene sa velikim grudima čine muškarce glupima.Johan Karemans je zajedno sa kolegama sa Radbaud univerziteta u Holandiji otkrio da interakcija između muškarca i žene dovodi do smanjenja kognitivnih funkcija kod muškaraca.

U dva odvojena istraživanja učesnici su komunicirali sa nepoznatom osobom, istog ili suprotnog pola, i od njih je bilo zatraženo da pre i nakon razgovora urade seriju testova koji su za cilj imali utvrđivanje njihovih kognitivnih funkcija.

Rezultati su pokazali da su muškarci bili podložniji opadanju kognitivnih funkcija nakon razgovora sa osobom suprotnog pola, dok su one ostajale nepromenjene nakon komunikacije sa osobama istog pola.

Efekti komunikacije na kognitivne sposobnosti znatno su uvećane ukoliko su muškarci bili emotivno ili seksualno zainteresovani za osobu sa kojom su pričali.

Kod žena je pad kognitivnih sposobnosti uočen samo u slučajevima kada su one u razgovoru sa osobom suprotnog pola želele da impresioniraju i ostave utisak na sagovornika.

Autori studije smatraju da do ovakvog opadanja naše moći zapažanja i pamćenja dolazi zato što muškarci prilikom razgovora sa osobama suprotnog pola imaju jaku želju da ostave pozitivan utisak, ne bi li ih seksualno zainteresovali, a to zahteva pažljivu kontrolu kognitivnih sposobnosti koje mozak konstantno nadgleda i modifikuje, i samim tim smanjuje našu sposobnost da reagujemo na druge nadražaje iz okoline.

Istraživači takođe ukazuju da ovi rezultati mogu pomoći i kod obrazovanja mladih ljudi, pošto nalazi govore da je uspeh studenata u školama koju pohađaju samo muškarci, ili samo žene, znatno veći od onog koji se ostvaruje u mešovitim školama.
comments powered by Disqus