ARHIVA
Objavio: smedia.rs 06.09.2012 | 11:58     Smedia preuzela: 06.09.2012 | 11:58

Grozno, ali korisno otkriće: Šta izaziva rosaceu (crvenilo kože)

0
5824
Grozno-ali-korisno-otkrice-Sta-izaziva-rosaceu-crvenilo-koze
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Naučnici su konačno otkrili šta izaziva zapaljenje i crvenilo kože kod ljudi koji pate od rosacee.Naučnici su otkrili šta izaziva rosaceu, bezopasno oboljenje koje izaziva zapaljenja i crvenilo kože.

***Doktor tvrdi: Savremena pšenica je "savršen, hronični otrov"

To je relativno često oboljenje, smatra se da ga od poznatih osoba imaju Bil Klinton, Princ Čarls i njegovi sinovi Vilijem i Hari.

Ispostavilo se da rosceu izazivaju grinje, koje se nastane u znojnim žlezdama i posle smrti ispuštaju bakterije koje su bile nastanjene u njihovom telu.

"Kod normalne kože ima malo grinja," objašnjava Kevin Kavana koji je vodio studiju. "Kod roscee, ima ih mnogo i zato se ispušta veliki broj bakterija.

Verujemo da visoki nivoi bakterijskih toksina nadjačavaju odgovore imunog sistema i to vodi ka zapaljenjima. Zanimljivo je da grinje nemaju anus i zato sav otpad ostaje u njima do kraja njihovog života, pa se onda ispušta odjednom."

***Čovekov život proleti za čas: 100 godina za 150 sekundi (VIDEO)

Novo otkriće objašnjava zašto antibiotici deluju samo privremeno kad je u pitanju roscea. Oni ubijaju bakterije, ali ne i grinje, tako da se oboljenje obično vraća kada se prestane sa njihovom upotrebom.

Drugi, bolji pristup lečenju ovog oboljenja bi bile jednostavne promene u ishrani, kao što je izbegavanje masne hrane.

Grinje se hrane mrtvim ćelijama i masnim sebumom koje ispuštaju lojne žlezde, tako da bi promene u ishrani mogle da doprinesu stvaranju normalnog sebuma koji bi sprečio da se previše razmnožavaju.

***Urnebesno: Kako se leči glavobolja u afričkim plemenima (VIDEO)

(vitals)
comments powered by Disqus