ARHIVA
Objavio: smedia.rs 11.07.2012 | 10:05     Smedia preuzela: 11.07.2012 | 10:05

Piletina s povrćem na kineski način

0
5546
Piletina-s-povrcem-na-kineski-nacin
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Za visoke temparature, odličan izbor za ručak! Lagano, zdravo i što je najvažnije brzo se sprema!SASTOJCI:

* 1 tikvica
* 1 paradajz
* 1 luk
* 150 gr zelene boranije
* 2 šargarepe
* 3 režnja belog luka
* 400 gr pilećih prsa isečenih na kockice
* 3 kašike soja sosa
* 2 kašike maslinovog ulja
* biber, so
* 1 kašičica đumbira,
* 1 kocka povrtne supe
* pirinač
* chop suey salata

***Punjene pileće šnicle

PRIPREMA:

1. Iseći luk na trakice, tikvice na kockice, paradajz na kockice, beli luk na sitno i šargarepu takođe na kockice.

2. U voku na maslinovom ulju malo propržiti beli luk pa dodati piletinu i soju, piletinu mešajući propržiti dok ne pobeli pa dodati luk, tikvice, šaragarepu, boraniju i paradajz.

3. Sve dobro promešati, dodati povrtnu kocku, biber, so i đumbir, opet promešati, pa nastaviti dinstanje u voku dok povrće ne bude gotovo, što je otprilike 15-20 minuta.

4. Skuvati pirinač, oprati i ocediti pa pomešati sa 4 kašike chop suey salate i sjediniti sa ostatkom ili pak služiti odvojeno, savetuje Coolinarika.
comments powered by Disqus