ARHIVA
Objavio: smedia.rs 21.05.2012 | 10:41     Smedia preuzela: 21.05.2012 | 10:41

Budite prelepe svaki dan: Otkrivamo vam kako da istaknete najbolje crte svog lica

0
6411
Budite-prelepe-svaki-dan-Otkrivamo-vam-kako-da-istaknete-najbolje-crte-svog-lica
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Prolećni, kao i letnji period zahteva lakše strukture celokupnog mejkapa, savetuje naš šminker Izabela Princip. Uz pomoć sledećih par saveta, učinićete da lako i bez puno truda vaše lice dobije svežinu i blistavost.Prirodna šminka je idealna za posao ili školu, sastanak sa vašom "jačom" polovinom, čak i za večernji izlazak, i uopšte sve prilike kada želite da zablistate, a ne delujete napadno i opterećeno "teškim" mejkapom.

***Napravite sami lak za nokte od senke

Zamolili smo mladu i talentovanu profesionalnu šminkerku Izabelu Princip da nam da par saveta kako da izvučemo maksimum iz prirodne lepote našeg lica. Izabela nam je definisala šest koraka, sa kojim ćete zablistati za 15 minuta:

1. PODLOGA

Za postojanost Vaše šminke, prvenstveno treba obatiti pažnju da vaše lice bude oporavljeno i hidrirano. Ukoliko ste u mogućnosti uradite i piling lica.

Najvažnije je da ispod mejkapa stavite dobru podlogu, to može biti neka kvalitetna krema za lice koja će učiniti da lice dobije na svežini.


2. PUDER

Desetak minuta kasnije, kada Vaša koža upije kremu, naneti tečni puder. On će učiniti da se sve nepravilnosti na licu prikriju, a takođe će unaprediti i postojanost šminke.

3. SENKA

Zatim, u tankom sloju nanesite neku mat senku. Preko dana izbegavajte svetlucave, kao i sedefaste senke, i opredelite se za neke nežnije i neutralnije mat tonove.

Boja šampanjca i nežni smeđi tonovi odgovaraju svim ženama, bez obzira na boju kose.

***Isfenirajte se kod kuće kao da ste bili u salonu

4. MASKARA

Nakon senke, nanesite željenu maskaru. Maskaru nanosite okretanjem četkice sa leva nadesno pri korenu trepavica, cik-cak pokretima.

Sačekajte da se prvi sloj maskare osuši, zatim ponovite postupak još jednom do dva puta.

5. RUMENILO

Da bi Vaš natural mejkap bio kompletan, nanesite rumenilo. Za dnevnu varijantu, odlično će Vam poslužiti svi tonovi breskve.

Rumenilo nanosite širokom-mekom četkicom, tako što prevlačite četkicu preko obraza od jagodica prema ušima, sa kratkim vertikalnim pokretima gore-dole. Ukoliko se odlučite za neko kremasto rumenilo, nanesite ga prstima.

6. SJAJ

Za završnicu odaberite neki blistavi sjaj sa šljokicama ili neutralni mat karmin koji će svakako učiniti vaš izgled besprekornim i prirodnim.Za link ka Fejsbuk strani šminkerke Izabele Princip kliknite ovde.
comments powered by Disqus