ARHIVA
Objavio: smedia.rs 09.05.2012 | 10:04     Smedia preuzela: 09.05.2012 | 10:04

Kako istinski uživati u seksu?

0
3167
Kako-istinski-uzivati-u-seksu
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Žena koja je previše stidljiva ne može istinski uživati u seksu, ali dobra je vest da postoje trikovi kojima sebi može pomoći.Hrabrost i odvažnost u spavaćoj sobi nije svojstvena svakoj ženi. Tačnije, ima puno žena koje osećaju stid kada je reč o seksu. Takve žene neće se usuditi da traže ono što u stvari žele u seksu. To može biti jako frustrirajuće, ali leka ima, piše Tportal. Američki seks terapeut Dženifer Gansaulus, sastavila je spisak saveta koji mogu pomoći svim stidljivim ženama da sruše svoje blokade i istinski uživaju u seksu.

Usresredite se na flertovanje
Nemojte podcenjivati moć flerta posebno kada je to sredstvo uz pomoć kojega ćete zatražiti ono što želite u krevetu. Ali, žene često zaboravljaju da seks zapravo ne započinje u spavaćoj sobi. Sve je u iščekivanju, zato je dobro predigru započeti puno pre samoga seksa. Ako ste u vezi, možete predigru započeti već ujutro. Puno će vam lakše biti započeti igrice ako ga ne gledate odmah u oči. Flertujte s njim od jutra i nastavite to činiti tokom celoga dana – SMS-om, telefonom, e-mailom... Osim što će on u tome uživati, vi ćete se malo po malo početi opuštati i do uveče vaša će hrabrost narasti, a stidljivost će nestati ili će barem biti bitno smanjena.***Ludi seks-rekordi

Obucite se seksi
Ako vam je problematično verbalno izraziti želju za seksom, postoje i drugi načini na koje možete partneru dati do znanja da ste raspoloženi za seks. Prilično dobru poruku poslaće odeća. Muškarci su vizuelna bića i uzbuđuje ih ono što vide. Dakle, umesto pamučnog donjeg veša obucite neko seksi rublje, čipkasto ili svileno. Zatim obucite neku ženstvenu haljinu, neka bude seksi, ali ne i vulgarna. Već samo rublje će učiniti čuda jer ćete se osećati seksi i to će smanjiti vašu stidljivost.

Stvorite romantičnu atmosferu

Stidljivost se može ukloniti ili barem smanjiti i dobrom pripremom. Pre nego što dođe partner, stvorite pravu atmosferu u spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kojoj ćete boraviti. Stavite cveće, poprskajte malo parfema po posteljini, upalite sveće, stavite flašu vina na ormarić i prigušite svetla. Dok to budete radili i vas će hvatati romantično raspoloženje pa jednostavno nećete imati vremena za razmišljanje o stidljivosti. Uostalom, kada partner dođe nećete morati ništa govoriti jer će već sama prostorija i atmosfera u njoj poslati jasnu poruku.***Činjenice o seksu kojih muškarci nisu svesni

Razgovarajte
Stidljivim osobama neprijatno je otvorno razgovarati o bilo čemu što ima veze sa seksualnošću. Ali, ako je vaša veza dovoljno stabilna i između vas vlada poverenje, skupite ipak malo hrabrosti i otvoreno porazgovarajte s partnerom. To je zapravo najbolje rješenje za suočavanje s vašom sramežljivošću. Objasnite partneru kako se osećate jer to će i njemu pomoći u ophođenju s vama. Verovatno ste nekada ljuti na njega jer se ne ponaša onako kako vi želite ali to je samo zato jer ne razume. Otvorni razgovor rešiće puno toga i vama će zaista biti lakše uživati u seksualnosti – svojoj, ali i njegovoj.
comments powered by Disqus