ARHIVA
Objavio: smedia.rs 18.04.2012 | 21:01     Smedia preuzela: 18.04.2012 | 21:01

Dafni Self - najstariji svetski supermodel

0
1341
Dafni-Self-najstariji-svetski-supermodel
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Ona ima pune 83 godine i veoma aktivno radi kao model za prestižne modne kućeDafni Self tvrdi da je tajna njenog uspeha to što je zadržala prirodnu lepotu i posle 80-te godine, a to joj je opet pošlo za rukom tako što nikada nije ni pomislila da u svoje lice ubrizga botoks.

Kampanja u kojoj je slikana kao Madona tokom čuvene Blonde Ambition turneje u legendarnom Žan Pol Gotje korsetu stoji odmah pored plakata koje krase znatno mlađi modeli kao što su Amber Le Bon ili Bar Rafaeli, ali je Dafni i dalje najlepša, piše Dejli mejl. Povod da se Self slika za ovu kampanju je akcija prikupljanja brushaltera koje žene širom Velike Britanije ne nose i mogu da ih doniraju ženama u nerazvijenim zemljama. ***Madonin stajling - komad po komad (VIDEO)

Dafnin zaštitni znak je njena prelepa duga, seda kosa, a na pitanje kako uspeva da izgleda tako lepo u tim godinama ona odgovara da je stvar genetskog faktora. "Nikada nisam mazala kožu kremama. Neko vreme sam kod kuće farbala kosu jer sam počela da sedim sa 40 godina, a na kraju sam je pustila jer tako ne trošim novac na frizera," kaže Dafni Self.

Svoje prve poslove modela je počela da dobija sa 20 godina. “Kada sam se udala 1954. godine, mislila sam da nikada neću ponovo stati pred objektiv ili prošetati pistom. Porodica mi je bila najvažnija. Nismo bili bogatii, ali to nije bilo bitno. Tužno je što žene danas moraju da rade i ne mogu da se posvete svojim porodicama,” kaže ona. ***Tajne lepote supermodela

Dafne ima troje dece – Marka (57), Kler (53) i Rouz (51). Posle rođenja dece, veoma brzo je povratila figuru, ali je majčinstvo bilo prioritet. Nakon što se godinama brinula o porodici i bolesnom mužu, veliki povratak na pistu je imala 1998. godine.

Na pitanje kako je mladi modeli tretiraju kada zajedno rade revije, Dafni skromno odgovara "One su tako drage prema meni i stalno mi govore da žele da izgledaju kao ja kada budu bile starije, ali šta one znaju - one su još uvek bebe."
comments powered by Disqus