ARHIVA
Objavio: smedia.rs 18.04.2012 | 12:31     Smedia preuzela: 18.04.2012 | 12:31

Otkrijte sakrivene tajne orgazma

0
3754
Otkrijte-sakrivene-tajne-orgazma
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Gledajući ženski mozak za vreme orgazma, naučnici su videli da 80 od 80 različitih područja u mozgu dostiže svoju maksimalnu aktivnost.Posle dugo godina pokušaja otkrivanja tajne ženskog orgazma, naučnici su došli do zaključka da je sve u našim glavama - i to doslovno.

Sve je više dokaza koji upućuju na to da seksualna disfunkcija žena u stvari i ne postoji i da se problem gotovo uvek krije u glavi.***Tri ključna saveta za vrući seks posle četrdesete

Priznati naučnik Beri Komisaruk i njegov tim istraživača sa "Rutgers Unverziteta" dugo su vremena proučavali ženski orgazam, nadajući se da će konačno otkriti sakrivene tajne vrhunca ženskog orgazma, piše Livescience.com, prenosi Tportal. Glavni zadatak im je bio da otkriju da li je ženska seksualna disfunkcija stvarna bolest.

Aktivnost mozga za vreme orgazma

Kejt Sukel javila se za dobrovoljno masturbiranje pod nadzorom magnetske rezonance i Komisarukovih naučnika. Oni su bili zaduženi za praćenje moždane aktivnosti za vreme njenog orgazma. Sukel je bila jako zadovoljna svojim seksualnim životom sve do rođenja deteta. Posle toga njen je libido nestao, a s njim i njen brak. Postala je odlučna da sazna kako ljubav i požuda utiču na mozak. Njena knjiga "Dirty Minds: How Our Brains Influence Love, Sex and Relationships" istražuje ideju da je zapravo mozak ženski najjači seksualni organ! "Odgovor bi se mogao kriti u isprobavanju nečeg novog, otvorenosti i sposobnosti za komunikaciju. Znate, izlazak iz lične prijatne zone", kaže Sukel.

Gledajući ženski mozak za vreme orgazma, Komisaruk je video da 80 od 80 različitih područja u mozgu dostižu svoju maksimalnu aktivnost. "Orgazam je jedan od najvažnijih i potpuno sveobuhvatnih fenomena u mozgu. Jedina druga pojava za koju se zna da uzrokuje takvu aktivnost u mozgu je epilepsija", rekao je poznati naučnik.***Šta svaka žena mora da zna o seksu

Orgazam je uživanje

Komisaruk se nada da će pronaći dobar odgovor na nedostatak seksualne želje kod žena, posebno kod onih koje ne doživljavaju orgazam. Naime, želja se donekle može rešiti medikamentima, ali to ne pomaže orgazmu. "Svrha orgazma je uživanje. Dakle, kroz uživanje nastavljamo vrstu. Samim time što je orgazam uživanje znači da ga prate posebno važni psihološki procesi", kaže Komisaruk.

I opet, kažu naučnici, dolazimo do mozga koji je očigledno ključan organ za seks i orgazam, posebno kod žena. "Seks je vrlo važan. Moramo se osloboditi anksioznosti i rastresenosti koja se ponekad veže za seks. Kada je ljudima neprijatno da razgovaraju o seksu, kada se ne osećaju dobro u svojim telima i kada uopšteno nisu zadovoljni sobom, teško da će uživati u seksu. Dakle, taj nekakav stid treba prerasti jer on može biti deo uzroka zbog kojega neke žene ne mogu doživeti orgazam", utvrdila je naučnica Nan Vajz, ssradnica Berija Komisaruka.***Kada smemo da glumimo orgazam?

Sve je više istraživanja koja pokazuju da je mozak ključni organ u ženskoj seksualnosti, posebno kada je reč o orgazmu. Drugim rečima, seksualni problemi žena najčešće traže psihološka rešenja, a ne tretiranje raznim medikamentima.
comments powered by Disqus