ARHIVA
Objavio: smedia.rs 30.11.-0001 | 00:00     Smedia preuzela: 24.02.2010 | 15:01

Brzo i lako

0
2236
Brzo-i-lako
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Jednostavni, ukusni obroci koje možete spremiti bez kuvanjaTakvi obroci izvrsno su rešenje za dane kada je jednostavno prevruće da bi se kuvalo, ili ste pak ekološki prosvećeni, te ne zahtevaju velike finansijske izdatke.

No možete li zaista spremiti ukusan obrok bez uključivanja šporeta ili pećnice? Mnogi su iznenađeni kada uvide koliko dobrih jela se na taj način može pripremiti. Pogledajte koji su to jednostavni obroci koje možete spremiti bez kuvanja.

1. Supa - verovatno nije prva stvar na koju ćete pomisliti kada se spominju jela koja ne morate kuvati. No u mnogim zemljama, supa,ili čorba je uobičajen deo mnogih obroka. Španska gazpaćo supa koja se priprema od paradajza i svežeg povrća popularna je širom sveta, a varijacije ove supe mogu biti ukusan obrok bez kuvanja za celu porodicu. Ne volite čorbe na bazi paradajza? Probajte jogurt i pasirano povrće ili krastavce kako biste pripremili klasično mediteransko jelo. Takođe možete pronaći brojne druge recepte koji koriste pasirani grašak, pileći temeljac, nanu i ostale začine. Dodajte komadiće hleba kako biste dobili ukusan i hranljiv obrok.

2. Salata - nije samo jednostavno jelo koje ne morate kuvati već je dostupno u različitim varijacijama. Nemojte se ograničavati samo na klasičnu zelenu salatu. Upotrebite spanać, seckano voće i povrće ili avokado za dodatnu aromu. Možete dodati i tunu ili ostatke piletine i govedine od prethodnih obroka. Opcije su i razne vrste sireva, te suncokretove i bundevske semenke.

3. Sendviči - odličan su način na koji možete spremiti kreativan obrok bez kuvanja. Postoji milion varijacija. Počnite od raznih vrsta hleba, peciva, pogača koje su lako dostupne. Dodajte po želji salamu, meso, povrće, sireve, umake i namaze. U ovom slučaju kakva god da je kombinacija retko možete pogrešiti.

4. Testenina
- želite pripremiti ukusnu večeru bez kuvanja? Počnite s kineskim ili rezancima od tofua, oboje se mogu kupiti već gotovi u običnoj prodavnici. Začinite ih maslinovim uljem i povrćem, zatim dodajte masline, orašasto voće i začine. Testenina je i odličan način da iskoristite ostatke od prethodnih obroka. Možete dodati i malo majoneza, kiselih krastavaca, kukuruza i tunu te dobiti odlično jelo bez znojenja nad šporetom.
comments powered by Disqus