ARHIVA
Objavio: smedia.rs 03.04.2012 | 14:38     Smedia preuzela: 03.04.2012 | 14:38

Moć kristala - zabluda ili ne?

0
1945
Moc-kristala-zabluda-ili-ne
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Kristali su oduvek privlačili ljude zbog svoje lepote i zbog verovanja da imaju moćna isceliteljska svojstva. Rozen kvarc za ljubav, tirkiz za sreću a mesečev kamen za intuiciju...Osnovno pravilo pri izboru kamenja je: nije samo jedan kamen za vas. Ima ih na stotine, u zavisnosti od vaših potreba, mozete ih naizmenično upotrebljavati.
Postoji preporuka kako da izaberete kristal. Kažu, intuicija je najvažnija.
Treba da pogledate svaki kamen ponaosob, da ga uzmete u levu ruku i da se opustite. Ako osetite lagano strujanje ili žmarke, naišli ste na pravi kamen. Pre upotrebe, morate da ga operete mlakom vodom, da biste ga očistili. Neko poludrago kamenje se puni na suncu, a neki na mesečini ili u zemlji. Kažu da nikako ne biste smeli da pozajmljujete korišćeno kamenje. Kada izgubi boju ili se ošteti, treba da se vrati u zemlju, tj. da se zakopa u šumi. Najvažnije kod korišćenja kristala je da imate pozitivne misli, da verujete u to da će vam kamen doneti sreću, ljubav i zdravlje. ***Kako kombinovati odeću pastelnih boja (VIDEO)

Crveni jaspis- Zovu ga kamenom snage, jer uliva moćnu energiju i nosiocu brzo vraća vitalnost. Na psihičkom nivou pomaže prizemljenje, materijalizaciju ideja, a na fizičkom zaustavlja krvarenja i pojačava cirkulaciju, zagreva hladne šake i stopala, aktivira energiju na svim nivoima. Čisti se vodom, a puni u zemlji, pored gorskog kristala.

Hematit - Ovaj gvozdeni kamen srebrnog sjaja oslobađa prostor i drugo kamenje od magnetskih blokada i loših uticaja, a korisnika čuva od bolesti krvotoka i limfnog sistema. Zaustavlja krvarenja, oživljava krvotok i ćelije organa, obezbeđuje organizmu gvožđe. Na psihičkom planu pomaže materijalizaciju ideja, pruža nam živahnost i radost. Čisti se energetski i puni pored gorskog kristala.

Citrin
- Nosiocu jača volju, mentalne sposobnosti, podstiče imunitet i metabolizam. Uz to deluje antidepresivno, podiže raspoloženje i unosi harmoniju u naš život. Čisti ga tekuća voda, a regeneriše se uz ametist i hematit.

Rozen kvarc - Ružičasti kvarc je simbol nežne ljubavi, zato olakšava emotivne probleme i leči srce. Štiti od štetnih zračenja u prostoru, posebno tehničkih uređaja, npr. kompjutera. Pomaze kod slabosti organizma, umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Budi u nama životnu radost i nežnu ljubav
Ne sme da se drži na suncu jer bledi, a osvežava se pod mlazom vode i pored ametista. ***Moda za sva vremena: Romantične i atraktivne tufne

Gorski kristal-kvarc
- Providni kvarc je univerzalan kamen za energetsko čišćenje svih nivoa, od fizičkog prostora u kome boravimo, preko našeg fizičkog tela, svih organa, do emotivnog i mentalnog nivoa. Otklanja blokade, pretvara negativnu energiju u pozitivnu, jača celi organizam. Pojačava dejstvo svih ostalih kristala. Kada se energetski zaprlja cistite ga vodom. Sunce mu vraca snagu.

Ametist- Ametist se od davnina koristio za isceljivanje glavobolje, mamurluka, slabije memorije i za razvoj mentalnih sposobnosti. Njegova svetlost smiruje, opušta i obezbeđuje nosiocu jasnije misli, bolju koncentraciju i potpunu unutrašnju harmoniju. Pripisuju mu i moć buđenja vidovitosti. Čistite ga u slanoj vodi, ali ga ne izlažite suncu.

Lapis lazuli - Pomaže jasnoću uvida u univerzalno znanje, nosiocu daje hrabrost i štiti ga od negativnih uticaja tuđih loših misli. Treba ga čuvati od velike toplote i hemijskih sredstava. Čisti ga hemetit, a oporavlja se pored gorskog kristala. ***Bizarna modni trend: Živi nakit (VIDEO)

Mesečev kamen - Ovaj kamen izuzetno podstice žensku energiju i intuiciju. Reguliše rad hormona, metabolizam, sve probleme u vezi sa seksualnošću i polnim organima. Nakon svake upotrebe čisti se pod vodom a zatim pored hematita, a najbolje se regeneriše na mesečini, posebno kad je pun mesec.

Tirkiz
- Ovaj kamen je od davnina cenjen kao donosilac sreće.
Smiruje strahove, razna zapaljenja, podstice imunitet. Na psihičkom nivou uliva sigurnost, snažnu volju i istrajnost. Čisti se pored bakra i hematita, a regeneriše pored gorskog kristala.

Da li kristali pomažu ili podstiču veru u ljudima nije poznato. Ali, čak i oni koji ne veruju u njihovu moć, moraju priznati da su svakako lep modni detalj.
comments powered by Disqus