ARHIVA
Objavio: smedia.rs 19.03.2012 | 12:31     Smedia preuzela: 19.03.2012 | 12:31

Da li znate baš sve o brazilskom feniranju?

0
1784
Da-li-znate-bas-sve-o-brazilskom-feniranju
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Brazilsko feniranje je postalo hit sa razlogom. Ako ne znate sve o tome, pročitajte i rešite sve nedoumice.Brazilsko feniranje, poznato i kao brazilsko ispravljanje kose, u svetu se primenjuje već godinama, tako da je i kod nas, nakon što se pojavio, za veoma kratko vreme ovaj tretman doživeo neverovatnu ekspanziju.

Brojni su aspekti interesovanja vezani za ovaj revolucionarni tretman, od načina na koji se izvodi, rezultata koji se postižu, dužine trajanja efekata, cena, pa do njegovog uticaja na zdravlje.

Imajući sve to u vidu potrudili smo se da vam predstavimo brazilsko feniranje sa svim njegovim prednostima i manama.

Zašto je brazilsko feniranje kose apsolutni HIT?

Kratko i jasno, jer se dobija zdrava i ravna kosa.
Našu kosu čini 90% keratina, dok je 10% njena prirodna vlažnost. Keratin je kompleks proteina, zaslužan za čvrstoću i otpornost kose, dok je vlaga zaslužna za njenu elastičnost.
Nažalost, brojni su faktori (sunce, smog, feniranje, farbanje, mini val, pegle, figara...) koji utiču na smanjenje nivoa keratina i vlage u kosi, što je ustvari i glavni razlog slabljenja i oštećenja kose.
Brazilsko feniranje kose najbrži je i najefikasniji način da taj gubitak keratina nadoknadite i oštećenoj i ispucaloj kosi vratite sjaj i čvrstoću, a prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu lako ispravite.

Kako se izvodi tretman kose keratinom?

Keratin se pomoću specijalnih pegli, pod visokom temperaturom, "ubacuje" duboko u oštećenu dlaku, hraneći je i vraćajući joj sjaj i njen prirodan izgled.
Sam tretman ispravljanja kose keratinom ima više faza i traje od 1-2 sata, u zavisnosti od dužine i gustine kose.

Rezultat

Brazilsko feniranje ima za rezultat savršeno regenerisanu, blistavu i ravnu kosu. Efekat keratinskog tretmana kose traje od 3-5 meseci, u zavisnosti od stepena oštećenja kose. ***Deset saveta za kosu bez peruti

Tokom tog perioda, kosu perete i sušite (fenom) kao i do tada, ali ona će ostati glatka, ravna i sjajna, kao da ste upravo izašli iz salona.

Brazilsko feniranje je i ogromna ušteda vremena, jer tokom trajanja efekata tretmana nećete morati da se fenirate po salonima, peglate kosu ili stavljate maske za kosu.
Pogodan je za sve tipove kose, a bitno je naglasiti da će tretman biti najefikasniji, a rezultat najprimetniji na ekstremno oštećenoj i tretiranoj kosi.
U takvim slučajevima potrebno je uraditi 3 tretmana. Nakon prvog keratinskog tretmana kosa se oporavlja i obnavlja u proseku od 70-80%, nakon drugog oko 90%, a potpuna regeneracija postiže se nakon trećeg tretmana. ***Frizure koje vas čine mršavijom

Dakle, drage dame, mislim da vam je sada jasno zašto kosa mnogih svetskih zvezda, a u poslednje vreme i nekih naših, uvek izgleda gotovo nestvarno blistava i zdrava.
Međutim, u obzir treba uzeti i jedno veoma bitnu stvar oko koje se u svetu konstantno vode velike polemike. A to je: može li i koliko ovaj tretman biti štetan po zdravlje?
OK, sada ste detaljno upoznati sa samim izvođenjem i rezultatima tretmana, kao i sa njegovim eventualnim štetnim uticajem na zdravlje. Ali da bi ova priča bila kompletna i da bi sprečili sva moguća iznenađenja, morate znati i šta da očekujete nakon tretmana, odnosno šta ćete moći, a šta nećete smeti da radite. ***Top 15 stvari koje morate znati oko brazilskog feniranja

I savet za kraj
Pre nego što uradite tretman, potrudite se da se što bolje informišete o salonu, odnosno o stručnosti i iskustvu osobe koja radi tretman, o proizvodima koje koristi i obavezno obratite pažnju da, zbog eventualno nešto niže cene tretmana, u salonu proizvod ne mešaju sa balzamom za kosu, pakovanjem i slično.

Iskreno se nadamo da ste sada na pravi način informisani o svim aspektima ovog tretmana i da će, ukoliko se za njega odlučite, brazilsko feniranje zaista olakšati i ulepšati vaš život.

(Frizure i nega kose)
comments powered by Disqus