ARHIVA
Objavio: smedia.rs 01.03.2012 | 23:59     Smedia preuzela: 01.03.2012 | 23:59

Kako se skida koja fleka

0
2970
Kako-se-skida-koja-fleka
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Nisu sve fleke iste, niti se mogu skinuti sa odeće na isti način. Pogledajte kako se uklanja koja fleka.Kvalitetan prašak i dobra mašina za veš će verovatno moći da skinu većinu fleka sa odeće. Ali, ako zakažu, evo kako ćete najlakše ukloniti mrlju sa vašeg veša.

Najvažnije pravilo je da čim se isflekate skinete fleku jer su vam tada šanse najveće. Ako niste kod kuće, natopite je vodom jer kad se osuši, teže se skida. Ukoliko i posle pranja fleka ostane, nemojte nikako da stavite odevni predmet u mašinu za sušenje veša jer će tada fleka zauvek ostati. Pokušajte ponovo da je uklonite. ***Brzinsko spremanje kuće kad se gosti iznenada najave

Sladoled i drugi mlečni proizvodi

Sveže fleke treba da se potope u hladnu vodu pre pranja. Ako su se sasušile, sastružite šta možete. Za najbolji učinak potrebno je da budu potopljene nekoliko sati u hladnoj vodi u koju je dodat prašak. Posle operite u mašini na standardnoj temperaturi za tu tkaninu.
Ako se fleka nije skinula, potopite je još 30 minuta pa onda operite. Možete tada probati i za sredstvom za uklanjanje fleka koje ne oštećuje tkaninu.

Voće i voćni sokovi

Operite u mašini na najačoj temperaturi koju tkanina može da podnese. Nemojte da trljate sapunom jer će vam onda fleka ostati. Ako je mrlja velika, potopite je u toplu vodu sa malo praška da odstoji 30 minuta.
Ako se radi o staroj fleci, pokušajte sa izbeljivačem koji neće oštetiti tkaninu. Ako ne uklonite sve šećere iz fleke,pojaviće vam se braon mrlja čim se tkanina zagreje na suncu, mašini za sušenje veša ili prilikom peglanja, i tada možete da se oprostite od svoje odeće.***Kako da od krastavca napravite ajkulu (VIDEO)

Trava

Potrebno je da fleku od trave potopite u hladnu vodu u koju ćete dodati prašak za veš, najmanje 30 minuta ( ili nekoliko sati ako je fleka stara). Nemojte da koristite toplu vodu jer će vam fleka ostati. Ako se i dalje ne skine, pokušajte da potopite stvar dodatnih 30 minuta, a zatim isperite. Operite u mašini kako i inače perete.

Blato

Pustite da se blato osuši, a zatim četkom skinite ostatke. Potopite u toplu vodu u koju treba da dodate kašičicu deterdženta za sudove i kašiku sirćeta. Ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite vodom.
Ako se radi o staroj fleci, natopite sunđer alkoholom, istrljajte i isperite vodom. Operite u mašini kako i inače perete.***Kako da savršeno skuvate integralni pirinač

Kečap

Potopite u hladnoj vodi u koju treba da dodate pola kašičice deterdženta za sudove i jednu kašiku sirćeta. Isperite. Ako je fleka i dalje tu, nanesite sredstvo za ukljanjanje mrlja i operite u mašinu za veš.
Ako se radi o staroj fleci, ostavite je preko noći potopljenu u vodi u koju treba da dodate prašak. Perite u toploj vodi. Nemojte da koristite vrelu vodu ili peglu dok fleka u potpunosti ne nestane inače će zauvek ostati.
comments powered by Disqus