ARHIVA
Objavio: smedia.rs 26.02.2012 | 15:14     Smedia preuzela: 26.02.2012 | 15:34

Najbolje seks poze za svaku situaciju

0
32091
Najbolje-seks-poze-za-svaku-situaciju
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Imate bolove, želite da zatrudnite ili vam pak nedostaje samopouzdanje u krevetu? Imamo rešenje za bilo koji od ovih, ali i nekih drugih problema!Predstavljamo vam preporuke stručnjaka, za seksualno zdravlje žena, koje su poze najbolje shodno najčešćim seksualnim ili zdravstvenim problemima.

NAJBOLJA POZA ZA PRAVLJENJE BEBA
Iako je činjenica da možete zatrudneti u bilo kojoj od seksualnih poza, postoji jedna koju zdravstveni stručnjaci često preporučuju kao način za povećanje vaše šanse da ostanete trudni. To je upravo klasičan "misionaraski" položaj sa nagnutom ili izbačenom karlicom, kaže Ejmi Livajn, sekslualni trener, i osnivač SeksEdSolutions.com. "Stavljanje jastuka pod guzu može da pomogne i izdigne vašu karlicu, a takođe stvori klizajući efekat olakšavajući put njegovim plivačima da se probiju kroz vaš grlić materice na putu ka jajnim ćelijama", kaže Ejmi. "Najčešće žene pokušavaju sa ovom pozom sve sa tendencijom da maksimalno zadrže spermu koja ostaje u njihovom telu malo duže, u odnosu na pozu pri kojoj je žena odozgo, što olakšava spermi da isteče iz vagine." Ali, ne zaboravite na orgazam, kaže Ava Kadel, seks edukator i osnivač Loveolodži Univerziteta u Los Anđelesu. "Veća je verovatnoća da ćete zatrudneti ako i vi dostignete vrhunac", napominje ona.

NAJBOLJA POZA ZA ŽENU DA IZGRADI SAMOPOUZDANJE U KREVETU
Možda se osećate nesigurno u krevetu i koristio bi vam potez koji može da pomogne da osetite više samopouzdanja i kontrole? Ako je tako, Debi Herbenik, autorka knjige "Zato što prija: Vodič za seksualno zadovoljstvo žena“, ima predlog za vas. Zapamtite ove tri reči, ona kaže: Vi na vrhu(odozgo). "To vam može pomoći u izgradnji poverenja, jer fizički pomaže ženama da održe kontrolu", kaže ona. "Budite sigurni da to uradite na svoj način. Žena odozgo može da se uradi klečeći, čučeći, okrenuti napred ili nazad, tako da mu pokažete šta god vi ili on volite najviše na telu."

NAJBOLJA POZA ZA NAJVEĆE ZADOVOLJSTVO ŽENE
Dr. Herbenik kaže da položaj koji obezbeđuje najveći ženski užitak je možda poza koju nikada niste ni probali! Ona se zove tehnika poravnanja koitusa (cat skr.). "Ovo je divna varijacija misionarske poze i jedna od retkih seksualnih pozicija za koju je definitivno utvrđeno da ima velike koristi za žene koje žele da dožive orgazam tokom seksa", kaže ona. "Podrazumeva da muškarac klizi telom napred, sa svojim ramenima preko vaših, i vaše karlične oblasti, više trljajući penisom nego penetrirajući. Cilj ove poze je što intenzivnija stimulacija klitorisa, što olakšava da neke žene osete zadovoljstvo i u krajnju ruku orgazam." ***Šta učiniti kada seks traje predugo?

NAJBOLJA POZA ZA DUGOTRAJAN SEKS
Dok je prevremena ejakulacija medicinsko stanje za koje će vaš dečko možda morati da potraži stručnu pomoć, postoje položajni trikovi sa kojima možete da mu pomognete da poveća svoju izdržljivost, piše WomansDay. Prema rečima Ejmi Livajn, misionarski položaj može da bude od presudnog značaja kako bi vaš partner istrajao što duže. "Ključ je da je on u poziciji da se lako zaustavi i počne kako mu uzbuđenje raste, da napravi kratak predah i da tako uspe da produži odnos."

Želite li da napravite varijaciju na temu misionarskog položaja? Pokušajte ovu ideju koju nudi Kadelova. "Lisica (fox)je varijacija misionarske poze, pri kojoj ženine noge idu skroz u vis i preko ramena njenog ljubavnika", kaže ona. "Penetracija u vaginu je vrlo duboka u ovoj poziciji. Ona je obuhvaćena granicama njegovog tela, a on može da potpuno zaroni u nju, kontrolišući svoje uzbuđenje i održavajući ga da traje što duže."

NAJBOLJA POZA ZA ŽENE KOJE DOŽIVLJAVAJU BOL TOKOM ODNOSA
Postoji nekoliko uobičajenih pomagača za bolan seksualni odnos, međutim razmotrite ove dve ideje koje mogu poboljšati vaša intimna iskustva. Kao prvo, budite sigurni da koristite dovoljno lubrikanata na bazi vode, kaže dr Herbenik. Drugo, ako je bol u pitanju, važno je da zadržite uzde, da tako kažemo, u vašim rukama. To je razlog zašto dr. Herbenik, i drugi stručnjaci, toliko insistiraju na žena odozgo poziciji. "To daje veću kontrolu ženi da forsira tempo u seksu koji joj apsolutno prija." ***Najvreliji azijski seks trikovi

NAJBOLJA POZA AKO JE VAŠ DEČKO OBDAREN

Ako ste u ovakvom problemu sigurno čeznete za više prijatnih uzdaha nego bolnih jauka? Evo poze za vas:"Momak leži na boku a žena treba da legne vertikalno u odnosu na njega, sa raširenim nogama koje će prebaciti preko njegovog tela“, objašnjava dr Herbenik. "Ovo ženi omogućava da drži bazu penisa i da ako želi ograniči svoje pokrete, te joj dozvoljava da koristi karlicu kako bi stvorila priajtne uđi - izađi senzacije." Livajnova kaže da žene čiji partneri imaju velike penise vole ovu poziciju jer "mogu da kontrolišu koliko od njega će joj prodreti u vaginu. Takođe može da stvori prijatne senzacije za oboje bez grčeva i nelagodnosti koje se mogu desiti kada on udari u grlić materice tokom intenzivne penetracije".

NAJBOLJE POZE ZA MALI PENIS
Stručnjaci tvrde kako je veličina penisa skoro pa beznačajna za kvalitet seksualnog života, ali ipak ističu neke poze u kojima i mali penis može do kraja da se iskoristi. Apsolutno najbolja poza za to je ona u kojoj je žena gore, ali s jednom bitnom razlikom od klasičnih poza. Naime, najbolji efekat postići ćete tako da se pre vrtite na njemu, umesto da se idete gore - dole, s obzirom da tako rizikujete da isklizne iz vas, a to može da ga povredi. Misionarski položaj takođe treba uzeti u obzir, posebno onaj pri kome žena drži svoje noge na njegovim ramenima. To će mu omogućiti da dublje penetrira i maksimalno iskoristi svoju dužinu.
comments powered by Disqus