ARHIVA
Objavio: smedia.rs 18.02.2012 | 10:18     Smedia preuzela: 18.02.2012 | 10:48

Koji su najraniji simptomi trudnoće

0
9674
Koji-su-najraniji-simptomi-trudnoce
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Sumnjate da ste trudni i radujete se prinovi? Ako još niste posetili lekara ni uradili kućni test, evo koji znakovi mogu da ukazuju da vam se ispunila želja i da ste u drugom stanju.Ako vam je izostala menstruacija i mislite da ste trudni, neki od ovih simptoma mogu vam biti dodatna potvrda. Poznato je da se u trudnoći javljaju mučnine, ali ne moraju da se javljaju samo ujutro već u bilo koje doba dana. Takođe, mogu da budu sa ili bez povraćanja. Možete da izgubite apetit ili stalno osećate glad pa ćete primetiti da vam se neka vrsta hrana posebno jede ili počinje da gadi. Pored hrane, mogli bi da vam smetaju razni mirisi i parfemi.

Uz mučnine postoji još nekoliko negativnih strana trudnoće kao što su zatvor, pojačane osetljivosti, razdražljivost i umor. Od još nekih fizičkih promena možda ćete se osećati naduto, a dojke će se povećati i biti napete. ***Proverite svoj stepen plodnosti

Jedan od najranijih simptoma trudnoće je neobičan osećaj u dojkama u području bradavica, poput blagog golicanja ili takozvanih leptirića u stomaku koje osećamo kada smo uzbuđeni, piše britanski portal za roditelje BabyCentre. Iako vam je menstruacija izostala može da dođe do slabijih, tačkastih krvarenja.

Ako ste nestrpljivi i niste sigurni da li ovi simptomi otkrivaju veselu vest, možete da uradite testove. Neki mogu da se nabave u apotekama i urade kod kuće, ali posle toga morate da odete kod ginekologa koji će potvrditi da li ste stvarno u drugom stanju. ***Šašavi gedžeti vezani za trudnoću

Testove koje možete sami da kupite rade se iz mokraće i jednostavni su za upotrebu, ali se obavezno morate pridržavati uputstva u postupku. Rezultat je brz i većinom pouzdan, ali može da se dogodi da je njegova osetljivost bila preslaba ili ste ga uradili prerano pa nije očitao hormon HCG koji se izlučuje u trudnoći, piše T portal.
comments powered by Disqus