ARHIVA
Objavio: smedia.rs 10.02.2012 | 11:18     Smedia preuzela: 10.02.2012 | 11:18

Limun, med i đumbir su čuvari vaše energije

0
21179
Limun-med-i-djumbir-su-cuvari-vase-energije
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Kombinacija meda, đumbira i limuna je fenomenalna zimska kombinacija jer jača i podiže imunitet, zagreva, hidrira i momentalno puni telo energijom, a sve to na krajnje prirodan načinLimun i med u čaju je starinska, oprobana motoda. Isprobajte jednostavan recept koji vam neće dozvoliti da se "pokunjite" po ovim hladnim danima.

Čaj od svežeg limuna i đumbira sa medom – odličan protiv virusa i alergija

* 4-6 tankih šnitova svežeg đumbira
* 2 šolje vode
* 1/2 limuna
* 1-2 kašike meda

Oljuštite đumbir i nasecite ga na što tanje komadiće kako bi čaj bio što ukusniji. Dodajte ga u toplu vodu i kuvajte najmanje 10 minuta. Za “jači” čaj, kuvajte ga najmanje 20 minuta, pa dodajte i ekstra đumbira. Sklonite sa vatre, a kad se malo ohladi dodajte med i limunov sok. Nikako ne dodavati med u vreo čaj! ***Šta sve možete da očistite limunom


Ne zaboravite, limun se veoma često primenjuje u tradicionalnoj Ajurveda medicini zbog svog antibakterisjkog dejstva kojim pomaže u rešavanju problema sa metabolizmom. Takođe, održava kožu glatkom i čistom, a oči bistrima.

Takođe, med ubija bakterije, pogodan je protiv virusa jer leči infekcije, odličan je za probavni trakt, a u nekim slučajevima pomaže i kod raznih alergija. Kod plućnih tegoba izazvanih viškom šlajma uzimajte med u jednakoj srazmeri sa svežim sokom od đumbira. Možete ga staviti i na ranu, delovaće preventivno na infekciju i ubrzaće zarastanje. ***Svež med i pčele u stanu

Na kraju, svež đumbir je jedna od namirnica koju bi trebalo da upražnjavate što češće. Stavljajte ga naseckanog u variva, supe ili zelene sokove, savetuje Naturala.
comments powered by Disqus