ARHIVA
Objavio: smedia.rs 01.02.2012 | 16:41     Smedia preuzela: 01.02.2012 | 16:41

Kako da dobijete blizance?

0
5846
Kako-da-dobijete-blizance
Kako vam se dopada novi Smedia sajt?
 
Odličan je
Ne sviđa mi se
Ne sviđa mi se izgled, ali mi se sviđaju tekstovi
Sviđa mi se kako izgleda, ali ne i tekstovi
Nemam stav
Svet je fasciniran bebama koje dolaze u paru. Ljubav prema blizancima je oduvek poznata u istoriji. Poslednjih godina sve su češće blizanačke trudnoće. Pogledajte kako da povećate šansu da dobijete blizance.Ljudi žele blizance iz različitih razloga. Neki žele dvoje dece i na taj način ˝završe posao odjednom˝. Drugi uživaju u ideji blizanaca. Ima i onih koji imaju problem sa začećem tako da su oduševljeni što će imati više dece a više ne moraju da idu na skupa i bolna lečenja. Evo nekih odgovora, koji naravno ne garantuju uspeh, kako da povećate šanse za blizancima.

JEDITE JAM (sladak krompir)

Postoje određeni narodi koji imaju više blilzanaca od drugih. Jedan od njih je pleme koje jede puno jama (sladak krompir). Postoji teorija da određene hemikalije koje on sadrži pomaže ženama da imaju blizance.
***Parove koji "prave" bebu ugrožavaju rutina i stres!

OSTANITE TRUDNI DOK DOJITE

Nedavna istraživanja su pokazala da ako ostanete ponovo trudni dok dojite imate veće šanse za blizancima. Objašnjenje je u tome da manjak kalcijuma u vašem organizmu dok dojite utiče na jajnu ćeliju tokom ovulacije i začeća.

BUDITE STARIJA TRUDNICA

Što ste stariji u trenutku začeća, veća je verovatnoća da ćete roditi blizance. Razlog je možda povćana ovulacija više jajnih ćelija, što dovodi do blizanačke trudnoće.

BUDITE BLIZANAC

Ukoliko ste i vi blizanac, imate veću šansu za blizanačku trudnoću. Nažalost, na ovo ne možete da utičete.
***Identične bliznakinje se porodile istog dana!

IMATE BLIZANCE U PORODICI

Ako u vašoj porodici, pogotovu sa majčine strane, postoje blizanci, imate veće šanse da ih i vi imate. To su češće dvojajčani blizanci nego jednojajčani. Razlog je u genetskoj predispoziciji da ovulira više jajnih ćelija.

HORMONSKA TERAPIJA

Neke žene uzimaju lekove koji povećavaju plodnost i samim tim je veća šansa za blizanačkom trudnoćom jer se podstiče umnožavanje jajnih ćelija u ovulaciji. Ipak, pošto postoji rizik od ovih medikamenata, preporučuju se onim ženama koje imaju problem sa začećem.

VEŠTAČKA OPLODNJA

Veštačka oplodnja se preporučuje samo onim porodicama kojim je to jedini način začeća. Prilikom veštačke oplodnje povećava se šansa za blizancima, trojkama... Mogućnost dvojajčanih i jednojajčanih blizanaca je u tom slučaju izjednačena, piše About.com
comments powered by Disqus