Best news on social media
        

17.11.2013 | 07:06
        Smedia preuzela:

17.11.2013 | 08:06
0%
59

Dugoročno posmatrano, biljni proteini daleko pozitivnije utiču na vaše zdravlje od onih životinjskog porekla, tvrde stručnjaci. Stoga vam nudimo nekoliko korisnih saveta kako da što bolje iskoristite sve pozitivne efekte biljnih proteina.

* Kombinujte proteine iz žitarica i one koji se nalaze u sušenom povrću, pošto se njihova pozitivna svojstva dopunjuju. Na taj način ćete svom organizmu obezbediti sve neophodne amino-kiseline koje će mu omogućiti da lako obnovi mišićne proteine, kao i rezerve kolagena, keratina i antitela. Zato što češće jedite crveni pasulj u kombinaciji sa testeninom bilo da je od hlebnog brašna, kao što su špageti, ili od kukuruznog brašna, poput tortilje.

* Obogatite jela koštunjavim voćem i semenkama - Bademi, lešnici, orasi, pinjoli, susam i suncokret...

comments powered by Disqus
...

Posni rižoto

Posni rižoto ili rižoto sa šampinjonima može da bude posluženo kao glavno jelo u toku posta ili kao prilog mesu.

32
kuvar
3
...

Pitа sа bundevom

zа 6 osobа mrsno jelo pripremа: 70 min. pečenje: 45 min. Pripremа: 1. U odgovаrаjućoj posudi sjediniti jаjа, 150 g šećerа, pаvlаku, ulje ...

24
kuvar
3
...

Pituljice sа sirom

zа 4 osobe mrsno jelo pripremа: 35 min. Pripremа: 1. Umutiti jаjа sа sitnim i izrendаnim sirom u krišci u kompаktnu mаsu. Sipаti 3 kаšike uljа ...

24
kuvar
4

Ukusan kolač po bakinom receptu: čupava desa

Kad iz rerne izvadite ove kolačiće, kućom će se širiti opojan miris detinjstva. Dovoljno razloga da ih odmah napravite...

21
kuvar
10
...

Preukusno meze

Probajte tursko tradicionalno meze - ajdare! Trebaće vam svega nekoliko sastojaka i malo vremena.

88
kuvar
122
...

Ravioli s gorgonzolom i pesto sosom

Za majstore kuhinje i ljubitelje italijanske hrane!

0
kuvar
9
...

Posne krofne

Ove posne krofne će svojim ukusom oduševiti sve sladokusce.

0
kuvar
18
...

Ledenа dolinа

zа 8 osobа mrsno jelo pripremа: 90 min. pečenje: 150 min. Pripremа: Kore: 1. Umutiti belаncа sа prstohvаtom soli u čvrst šаm postepeno dodаjući ...

0
kuvar
23
...

Palačinke Sizet

Palačinke u slasnom sosu - neodoljiva francuska poslastica.

0
kuvar
16
...

Brza keks torta

Jednostavna i ukusna torta koja se veoma brzo pravi... i još brže pojede. ...

34
kuvar
178
...

Posna sarma

Kako je u toku Božićni post, a i Sveti Nikola, tako može da dođe na red da se prave posne sarme. Sarme punjene pirinčem i sojom. Ove sarmice su izvrsno ...

10
kuvar
22
...

Carska pita na srpski način

U ovu pitu dodajte krastavce i papriku iz turšije i biće specijalitet za ponos. ...

10
kuvar
34
...

Visoke temperature upropastiće bešamel

Jedan od četiri glavna sosa u gastronomiji, bešamel, nezaobilazan je i nužan u lazanjama, musakama i supama.

10
kuvar
4
...

Posne i mrsne đakonije

Zimska krem supa; Losos na mediteranski način; Pica sa tunjevinom i šampinjonima; Testenine u sosu od paradajza i sira; Gratinirane tikvice; Pikantni ...

4
kuvar
7
...

Cаrske štаngle

zа 4 osobe mrsno jelo pečenje: 30 min. pripremа: 40 min. Pripremа: Kore: 1. Umutiti 4 belаncetа u sneg, а zаtim postepeno dodаvаti 4 kаšike ...

0
kuvar
42
...

Čorbа od sočivа i bundeve

zа 4 osobe posno jelo pripremа: 60 min. Pripremа: 1. Crni luk, šаrgаrepu i bundevu oguliti i iseći nа kockice, beli luk ispаsirаti. 2. Nа mаlo ...

0
kuvar
5
...

7 najčešćih kikseva zbog kojih vam kolači ne uspevaju

Problem koji brojne početnike u kuhinji dovodi do odustajanja u pripremi kolača je njihov loš ishod.

22
kuvar
54
...

Burito na zdrav način

Tako ukusan, a vegeterijanski - tradicionalan meksički burito!

4
kuvar
11
...

Šareni kolač s jogurtom

Preliv za ovaj sočan i mekan kolač može biti čokolada ili šećer u prahu. ...

2
kuvar
32
...

Poslastice

Italijanska torta; Pariske štanglice; Rum kuglice; Alva od šargarepe

0
kuvar
32
...

Stаrinskа čorbа

zа 4 osobe mrsno jelo pripremа: 25 min. Pripremа: 1. U šerpi zаgrejаti mаlo uljа nа umerenoj temperаturi, dodаti brаšno i krаtko propržiti. ...

0
kuvar
37
...

Mekan domaći hleb

Ovo domaće pecivo se veoma lako sprema, a dugo ostaje mekano i ukusno. ...

0
kuvar
41