Best news on social media
        

25.09.2013 | 15:00
        Smedia preuzela:

25.09.2013 | 15:11
0%
75

Sastojci:

2 kg ćurećeg belog mesa 150 g suvog vrata 2 veze blitve 300 g švapskog sira 1 paprika babura 2 jajeta 100 g suvih kajsija 5 kašika ulja začin C, biber

Za prilog:

200 g pirinča 1 veza mladog luka 2 kašike putera 200 g mladog graška začin C, biber

Priprema:

1. Ćureće belo meso zarezati na nekoliko mesta te ga istanjiti tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Pripremljenu šniclu začiniti po ukusu.
2. Blitvu oprati, odstraniti zadebljanja, pa s njom prekriti šniclu.
3. Švapski sir sjediniti sa sitno seckanom paprikom i jajetom, i premazati preko listova blitve.
4. Preko švapskog sira poređati listove suvog vrata a potom staviti red suvih kajsija i urolovati.
5. Pripremljenu roladu...

comments powered by Disqus
...

Osvežavajući voćni napici

"Mai tai" koktel; Sangrija; ledeni čaj; mlečni miks; egzotični frape; crveno osveženje

4
kuvar
3
...

Idealno za vrućine: Riblji namaz sa bademom

Umesto kupovnih pašteta i drugih prerađevina, pripremite domaći namaz idealan za sendviče i lake obroke!

0
kuvar
5
...

Domaći kremast mančmelou

Penasta sredina će vas osvojiti na prvi zalogaj. ...

0
kuvar
21
...

Punjeni paradajz

Potrebno je: 6 većih paradajza, 200 g kuskusa, 50 g pinjola, 30 g suvog grožđa, 2 kašike maslinovog ulja...

0
kuvar
4

Slatka zimnica: recept za dobar džem od smokava

Novi recept Ako ste do sad pravili slatko od smokava, vreme je da unesete promenu u vašu zimnicu i napravite ukusan džem od ove voćke! Evo i kako...

0
kuvar
26
...

Kako da spasete zagorelu hranu

Ukoliko vam ručak zagori nema potrebe da očajavate i da uloženi trud propadne. Evo nekoliko načina da spasite zagorele specijalitete.

0
kuvar
6
...

Šta da radite kad presolite jelo

Preslanoj piletini samo dodajte običnu pavlaku, a sos od paradajza "popravite" pavlakom za kuvanje

8
kuvar
11
...

Namazala je čokoladu na mehurastu foliju i dobila savršenstvo!

Izgleda da folija sa mehurićima ne služi samo za puckanje i smirivanje živaca. Evo još jednog fantastičnog i kreativnog načina da je upotrebite. Naravno, ...

0
kuvar
14
...

Smokva - slatka riznica zdravlja

Mnogima su smokve omiljena namirnica, ali osim zanosnog ukusa one imaju i veliku nutricionističku vrednost, jer blagotvorno deluju na više načina, jer ...

34
kuvar
43
...

Albino pasta

Brza i jednostavna pasta koje možete obogatiti sastojcima po želji i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

0
kuvar
20
...

Rođendanska voćna torta

Ova poslastica zadovoljiće svačiji ukus.

0
kuvar
37
...

Pastrmka u sosu od maslina

Šta kažete da za nedeljni ručak pripremite pastrmku na malo drugačiji način?

34
kuvar
42
...

SLATKI GREH U ZALOGAJU: Mafini sa bananom i nutelom

Neka ovo bude vaša omiljena poslastica.

0
kuvar
24
...

Dijeta: Uveče kugla sladoleda, i za 3 dana 4 kilograma manje

Ledena poslastica može da pomogne u regulisanju kilaže, ali uz skroman jelovnik. Posle ovog režima nećete imati želju za ugljenim hidratima ili slatkom ...

12
kuvar
18
...

Ne radite ovo u kuhinji!

Nije vruća ringla jedina opasnost koja vam preti u kuhinji. Ove stvari nemojte nikada da radite.

10
kuvar
12
...

Smoothie za gurmane

Ko kaže da za gurmane nema nešto u kuhinji zdravlja čime bi se oduševili. Evo jednog smoothiea koji je namenjen baš za njih!

15
kuvar
9

Kako napraviti domaći puter: namaz za sve prilike iz vaše kuhinje

Ako želite da napravite prirodan puter, brzo, jednostavno i bez aditiva - u vašoj kuhinji, onda to možete lako da uradite, sledeći ova upustva...

0
kuvar
25
...

Slatkiši sa kupinama

Mnogo je onih koji ne mogu da odole ukusu kupine, pa je za njih pravi praznik ako im neko pripremi pitu, krem, rolat, tortu ili sladaoled od ovog popularne ...

27
kuvar
32

Slatka zimnica: "ćilibar" džem od nektarina i vanile

Ovo je džem neuporedive boje - nije ni čudo što ga zovu "ćilibar"! Zahvaljujući prelepom ukusu i aromi vanile, uskoro će biti najtraženiji ...

4
kuvar
27
...

Obrok salate - idealan letnji ručak

U vrelim avgustovskim danima odlično rešenje za ručak mogu biti: teletina sa povrćem, cvekal i pileća džigerica, pikantno sočivo, sir u povrću, ...

5
kuvar
13
...

Štapići sa semenkama i sirom

U ovaj recept za grickalice ne idu ni kvasac, ni jaja, ni mleko. ...

0
kuvar
41
...

Kako se pravi tradicionalna paelja?

Škola kuvanja: za pripremu obroka za pet osoba potrebna je konzerva belog pasulja, bileće belo meso i bataci, maslinovo ulje, boranija, beli luk, paradajz, ...

34
kuvar
47