Best news on social media
        b92.net

31.01.2019 | 20:20
        Smedia preuzela:

31.01.2019 | 20:30
0%
10

U podrumu starog zdanja bolnice u Strazburu nalazi se najstarije vino na svetu čuvano u drvenim bačvama.

U pitanju je alzaško belo vino iz 1472. godine, navodi radio France Bleu dodajući da su naučnici iz Burgonje i Minhena, koji su ga ispitali, otkrili da se to vino degustiralo u veoma retkim prilikama, i to samo tri puta.
Prvi put 1718. godine na otvaranju zdanja bolnice u Strazburu, drugi put 1944. kada se slavilo oslobođenje grada, a treći put 1976. za vreme proslave dogovora o saradnji između Ciriha i Strazbura.
Vino je 2014. godine prebačeno u rezervoar od nerđajućeg čelika, a godinu dana kasnije je vraćeno u drvenu bačvu, gde će moći da bude čuvano narednih 250 godina.
France Bleu je na svom sajtu objavio fotografije ogromnog drvenog bureta sa srednjovekovnim vinom i natpisom godine proizvodnje, 1472.
Drugi detalji o tom vinu nisu...

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
b92.net
...

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
6
...

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
15
...

Bogatstvo ukusa pršute

Ovim receptima sa pršutom ćete teško odoleti. Probajte: punjene lignje, čorbu od bundeve, pijani rižoto sa pasuljem, mirisni kiš, picu sa rukolom ...

0
kuvar
13
...

Prelistavamo aprilsko- majski broj: Pošalji recept #109

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čamčići punjeni salatom Pita sa spanaćem ...

0
kuvar
16
...

Razljevuša sa kukuruznim brašnom

Za 6 osoba Priprema: 20 min. Pečenje: 25 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
31

Aromatična jela sa bosiljkom

Mnogi ne mogu da zamisle kuvanje bez ove začinske biljke. Bosiljak je sastojak koji je deo i ovih recepata: špagete sa ukusom pinjola, pirinčane loptice, ...

0
kuvar
20

Smršaćete ako ručate što ranije

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ...

0
kuvar
13

Kuvajte/pecite na zdrav način

Mnogi od nas prave greške kada je u pitanju čuvanje namirnica ili način pripreme obroka. Meso za pečenje ne treba bockati, povrće je bolje kuvati na ...

0
kuvar
17

Dijeta koja skida salo na stomaku

Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje

0
kuvar
24

Recepti za ljubitelje krompira

Krompir može da se priprema i kombinuje na bezbroj načina a mi vam preporučujemo: ruzmarin-krokete, hladnu salatu, okrepljujuću supu, brzu pitu, palačinke ...

0
kuvar
38