Best news on social media
        novosti.rs

25.11.2018 | 18:11
        Smedia preuzela:

25.11.2018 | 19:10
0%
30

Depositphotos

PUNjENE PAPRIKE

Potrebno je: 12 zelenih ili crvenih paprika, 2 glavice crnog luka, 2 šaragarepe, 100 g krupno mlevenih oraha, 200 g pirinča, 2 dl soka od paradajza, maslinovo ulje, so, biber, pola kašike aleve paprike, 1 izrendan krompir, 2 paradajza

U dublji sud sipajte ulje, dodajte sitno iseckan crni luk i izrendanu šargarepu i krompir. Dinstajte na srednjoj vatri sve vreme mešajući. Po potrebi dodajte još ulja. Kad se lepo izdinsta, dodajte orahe. Malo pržite, pa dodajte paradajz, so, biber, alevu papriku, pirinač i propržite sve zajedno još par minuta. Paprike operite i očistite i puniti nadevom do tri četvrtine. Paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte...

comments powered by Disqus
...

Med i cimet skidaju kilograme

Blagotvorna dejstva meda i cimeta su odavno poznata, olakšavaju mnoge zdravstvene tegobe, a ukoliko ste tokom minulih praznika preterali sa hranom, možete ...

0
kuvar
2
...

Jagode za slatka zadovoljstva

Iskoristite sezonu jagoda da napravite svojim ukućanima i gostima: zavodljivi tart, tiramisu u čaši, čoko-fantaziju, sladoled tortu ili kremasti rola ...

0
kuvar
5
...

Jela za ljubitelje pasulja

Pasulj se može uspešno kombinovati sa nizom namirnica. Probajte: belu supu, prebranac za početnike, burito, salatu sa tunjevinom, vojnički pasulj, minestrone ...

0
kuvar
11
...

DELOTVORNOST LANA: Jača organizam, čisti kožu

Cele semenke lana, sveže samlevene u sosovima, salatama, supama od povrća, sarmama i punjenim paprikama, pečenjima, žitaricama za doručak, jogurtu, ...

0
kuvar
11
...

"Lepotice" pune zdravlja

Sezona jagoda je otvorena i kako ne traje dugo, trudite se da je maksimalno iskoristite, jer su one izuzetno zdrave

0
kuvar
8
...

Zeleno osveženje

Ukoliko nemate ideju koju ukusnu poslasticu biste spremili, evo nekoliko predloga

0
kuvar
10

Jela koja bi voleo Popaj

Pripremite ukusne obroke sa pilećim prsima, krem sirom ili lazanjem bez mesa

0
kuvar
4

Ukusni zalogaji od mlevenog mesa

Mleveno meso je zahvalno da se „umeša“ u razne vrste jela. Probajte: rolat od spanaća, sočne lazanje, ukrčkani krompir i taljatele sa ćufticam ...

0
kuvar
28

Vikend trpeza sa roštilja

Probajte: svinjska rebarca, jagnjetinu sa timijanom, goveđe parmezan kuglice, ražnjiće sa mirisom cimeta

0
kuvar
8

Anis - zvezdasti začin za finu aromu

Anis je veoma zahvalan začin koji se može kombinovati u raznim poslasticama. Probajte: kolač sa višnjama, pomorandžu za bademom, krem brule i kuglof ...

0
kuvar
7

Trpeza za sladokusce

Komplimenti na vaš račun neće izostati ako ukućanima servirate: domaću pogaču, prazničnu supu, gurmanske jagnjeće kotlete, sarmice od zelja, mimoza ...

0
kuvar
8

Nedeljna supa čuva porodicu

Zašto je važno da institucija zajedničkog obedovanja sasvim ne iščezne? Istraživanja i dalje pokazuju da su porodično vreme i rituali koji se neguju ...

0
kuvar
7

Roze čokolada voćnog ukusa

Ne izgleda poput čokolade, a nema ni ukus kao ona. Ružičaste je boje, a dok je grickate čini vam se da jedete miks svežeg šumskog voća. Ipak, ona ...

0
kuvar
12

I ukrasno i ukusno šumsko voće

Probajte: švarcvald tortu, čizkejk u čaši ili činiji, slatke korpice, crni rolat, pitu sa grizom

0
kuvar
19

Opojni miris celera

Probajte: savršenu vegetarijansku mešavinu, piletinu na kineski način, juneći gulaš sa šampinjonima, fini bogati namaz, zapečenu paštetu, razigrani ...

0
kuvar
16

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

0
kuvar
14

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
18

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
10

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
6

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
7

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
22