Best news on social media
        novosti.rs

12.05.2018 | 14:33
        Smedia preuzela:

12.05.2018 | 16:34
0%
18

Shutterstock

Nema razloga da izbegavate recepte u kojima se koriste živa jaja. Ako se bojite salmonele, sve što treba da uradite je da jaja prethodno pasterizujete.

Jaja prvo izvadite iz frižidera na pola sata da bi dostigla sobnu temperaturu. Zatim ih stavite u šerpu sa vodom, ubacite termometar i merite temperaturu vode. Vrh termometra ne treba da bude na dnu šerpe. Kada voda dostigne temperaturu od 60 stepeni celzijusa, neka jaja stoje u šerpi četiri minuta. Važno je da temperatura ne bude ni za stepen viša, jer žumance počinje da se kuva na temperaturi iznad 60 stepeni. Nakon četiri minuta, izvadite jaja, obrišite ih papirom, ostavite na sobnoj temperaturi pola sata, pa vratite u frižider, mada bi bilo najbolje...

comments powered by Disqus
...

Osvežavajuće prolećne salate

Iskoristite ovu sezonu za pripremu laganih i osvežavajućih obroka i dodataka jelima. Napravite: rukolu sa tunjevinom, testenine u vatrometu boja i „cezar“ ...

0
kuvar
6
...

Med i cimet skidaju kilograme

Blagotvorna dejstva meda i cimeta su odavno poznata, olakšavaju mnoge zdravstvene tegobe, a ukoliko ste tokom minulih praznika preterali sa hranom, možete ...

0
kuvar
4
...

Jagode za slatka zadovoljstva

Iskoristite sezonu jagoda da napravite svojim ukućanima i gostima: zavodljivi tart, tiramisu u čaši, čoko-fantaziju, sladoled tortu ili kremasti rola ...

0
kuvar
5
...

Jela za ljubitelje pasulja

Pasulj se može uspešno kombinovati sa nizom namirnica. Probajte: belu supu, prebranac za početnike, burito, salatu sa tunjevinom, vojnički pasulj, minestrone ...

0
kuvar
11
...

DELOTVORNOST LANA: Jača organizam, čisti kožu

Cele semenke lana, sveže samlevene u sosovima, salatama, supama od povrća, sarmama i punjenim paprikama, pečenjima, žitaricama za doručak, jogurtu, ...

0
kuvar
12
...

"Lepotice" pune zdravlja

Sezona jagoda je otvorena i kako ne traje dugo, trudite se da je maksimalno iskoristite, jer su one izuzetno zdrave

0
kuvar
8

Zeleno osveženje

Ukoliko nemate ideju koju ukusnu poslasticu biste spremili, evo nekoliko predloga

0
kuvar
10

Jela koja bi voleo Popaj

Pripremite ukusne obroke sa pilećim prsima, krem sirom ili lazanjem bez mesa

0
kuvar
4

Ukusni zalogaji od mlevenog mesa

Mleveno meso je zahvalno da se „umeša“ u razne vrste jela. Probajte: rolat od spanaća, sočne lazanje, ukrčkani krompir i taljatele sa ćufticam ...

0
kuvar
29

Vikend trpeza sa roštilja

Probajte: svinjska rebarca, jagnjetinu sa timijanom, goveđe parmezan kuglice, ražnjiće sa mirisom cimeta

0
kuvar
8

Anis - zvezdasti začin za finu aromu

Anis je veoma zahvalan začin koji se može kombinovati u raznim poslasticama. Probajte: kolač sa višnjama, pomorandžu za bademom, krem brule i kuglof ...

0
kuvar
7

Trpeza za sladokusce

Komplimenti na vaš račun neće izostati ako ukućanima servirate: domaću pogaču, prazničnu supu, gurmanske jagnjeće kotlete, sarmice od zelja, mimoza ...

0
kuvar
8

Nedeljna supa čuva porodicu

Zašto je važno da institucija zajedničkog obedovanja sasvim ne iščezne? Istraživanja i dalje pokazuju da su porodično vreme i rituali koji se neguju ...

0
kuvar
7

Roze čokolada voćnog ukusa

Ne izgleda poput čokolade, a nema ni ukus kao ona. Ružičaste je boje, a dok je grickate čini vam se da jedete miks svežeg šumskog voća. Ipak, ona ...

0
kuvar
13

I ukrasno i ukusno šumsko voće

Probajte: švarcvald tortu, čizkejk u čaši ili činiji, slatke korpice, crni rolat, pitu sa grizom

0
kuvar
19

Opojni miris celera

Probajte: savršenu vegetarijansku mešavinu, piletinu na kineski način, juneći gulaš sa šampinjonima, fini bogati namaz, zapečenu paštetu, razigrani ...

0
kuvar
16

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

0
kuvar
14

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
18

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
10

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
6