Best news on social media
        stvarukusa.rs

21.04.2018 | 15:07
        Smedia preuzela:

21.04.2018 | 16:08
0%
25

1. U malu činiju usuti malo tople vode, izmrvljeni kvasac i 1 kašičicu šećera.

2. U drugu činiju usuti brašno i so.

3. Pripremljeni kvasac i ostatak tople vode dodati u činiju sa brašnom. Od navedenih sastojaka napraviti testo. Testo pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste.

4. Nadokislo testo staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Rukom razvuci testo u tepsiji i voditi računa da testo ne dodiruje ivice tepsije. Po testu do dna tepsije sa jedne i druge strane zarezati kose crte, razmaka 4 cm.

5. Pre pečenja testo premazati sa umućenim jajetom, posuti sa susamom i morskom soli. Peći na temperaturi od 200°C dok ne dobije braon boju. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama -

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Kompletan porodični ručak

Obradujte svoje ukućane i pripremite im jesenju čorbicu, „medeno” pile sa krompirićima, spanać pitu, zapečenu zakusku, povrtnu rapsodiju i domaći ...

0
kuvar
4
...

Najbolji pekari Srbije pripremali srce od hleba i pecivo za najmlađe

LESAFFRE I PEKARA „AS“ OBRADOVALI MALIŠANE IZ USTANOVA ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA ZA SVETSKI DAN HLEBA. Tradicionalno, ...

0
kuvar
14
...

Omiljeni namaz za svega 5 minuta

Volite domaći kajmak i sir… Nemate trenutno gde da ga kupite? Nikakav problem, napravite sami kajmak za manje od pet minuta.

0
kuvar
18
...

Zdrave čorbe

Mnogo je razloga da jesenji meni "začinite" čorbama. Ne samo da su ukusne, već i okrepljujuće, zdrave (budući da sadrže obilje povrća, pa samim tim ...

0
kuvar
18
...

Šumsko pile (pečurka vrbara) sa sosom od ruzmarina

Priprema: 90 min. Mrsno jelo Jesen je vreme pečuraka. U Podunavskoj oblasti česte su vrbe pa i ...

0
kuvar
18
...

Pošalji recept #106

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Lahmadžun – turska pita Točkovi sa susamom ...

0
kuvar
13
...

I bogataši vole brzu hranu

Svaki treći ispitanik jede brzu hranu svakodnevno, upozorava istraživanje američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti

0
kuvar
8
...

Beli kolač s limunom

Priprema: 50 min. Mirovanje: 60 min. Mrsno jelo Sastojci: Za ...

0
kuvar
20
...

Slatki užitak bez brašna

Probajte: nežnu vanilu, egzotični limun, čokoladni san, rafaelo kuglice i drugaciju reformu...

0
kuvar
20
...

Zdravi namazi za doručak, užinu i predjelo

Probajte razne recepte od fete i crvene paprike, kombinacije sa plavim patlidžanom, pinkantne smese od tunjevine, tapenadu, začinjeno pile, šampinjone ...

0
kuvar
25

Mušmule pomažu da kosti budu čvrste

Mušmula ima snažna protivupalna dejstva, a osim za zdravlje disajnih puteva, koristi se i za bolji rad creva i uspešno eliminiše nadutost. Studije su ...

6
kuvar
11

Čokolada za duži život

Ako je verovati poljskim naučnicima, čokolada, pivo i vino mogli bi da nam obezbede duži život. Studija Univerziteta u Varšavi pokazala je kako se ...

0
kuvar
8

Gorica Popović dala je odličan recept za turšiju: Moji gosti se "tuku" za nju kada im poslužim!

Dobro je poznato koliko je Gorica Popović dobra domaćica. Ona je bila rada da sa gledaocima Jutra sa Jovanom i Srđanom podeli jedan od svojih recepata ...

0
kuvar
40

Kcrkavi krambl sa šljivama i cimetom. Tražićete još jedno parče!

U emisiji “Praktična žena” uvek saznamo za odlične I jednostavne recepte. Gošća Nataše Pavlović pravila je kolač sa šljivama, koji najviše ...

0
kuvar
24

Dijeta: Jesenje povrće da smršate

Ovaj režim ishrane pomoći će vam da doterate liniju ali i da ojačate organizam. Paprika, kelj, patlidžan, bundeva i brokoli idealni su za dijetu tokom ...

0
kuvar
12

Salate za lepši dan

Ako nemate vremena za duga kuvanja a želite da pojedete nešto kvalitetno i ukusno, rešenje su - salate. Brzo se pripremaju, s namirnicama koje najviše ...

0
kuvar
9

Dijeta: Najvažniji je balans

Nutricionista Alisa Koen savetuje da, ako već teško odolevate nezdravim namirnicma, praktikujete da ih kombinujete sa zdravim. Ne izbegavajte picu, već ...

0
kuvar
12

Zeleno za prve jesenje dane

Blitvga je bogata vlaknima, zbog čega pomaže varenju, obiluje vitaminom A, odličan je izvor kalijuma, ima malo kalorija, svega 20 na 100 grama. Zbog ...

0
kuvar
14

Jabuke za sva godišnja doba

Različite poslastice mogu se napraviti od jabuka. Preporučujemo: moderne štrudle, dekorativni tart, karamelizovane voćkice, uvek dobru lenju pitu, ili ...

0
kuvar
16

Mekana i sočna jagnjetina

Mnogo je onih koji teško odolovaju dobroj jagnjetini. Probajte: obloženu belim lukom, razigrani đuveč, kotltete sa medom, prelivenu belim vinom, slasni ...

0
kuvar
11

Slatke žute bundeve

Izuzetno je bogata vitaminom A, koji je važan za dobar rad očiju. Zahvaljujući betakarotenu, predstavlja snažan antioksidans

0
kuvar
20