Best news on social media
        lepotaizdravlje.rs

16.04.2018 | 10:00
        Smedia preuzela:

16.04.2018 | 12:00
0%
31


Sastojci:

-3 kg rečne ribe (deverika, karaš, bucov…)
-500 ml ulja
-100 ml vinskog sirćeta
-1 kašika soli
Priprema:
1. Dobro očistiti ribu od krljušti i iznutrica.
2. Zatim staviti ribu u dublju šerpu, dodati so i preliti je uljem i sirćetom.
3. Poklopiti, pa peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 2 sata.
4. Potom sniziti temperaturu na 100°C i nastaviti sa pečenjem još 4 sata. Isključiti rernu, a šerpu sa ribom ostaviti da se postepeno ohladi u rerni.
5. Nakon toga, ocediti odsuvišne masnoće i poslužiti uz crni luk ili praziluk.

Na ovaj način kosti od ribe raspašće se u...

comments powered by Disqus
...

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

0
kuvar
6
...

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
13
...

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
7
...

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
4
...

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
6
...

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
18
...

Bogatstvo ukusa pršute

Ovim receptima sa pršutom ćete teško odoleti. Probajte: punjene lignje, čorbu od bundeve, pijani rižoto sa pasuljem, mirisni kiš, picu sa rukolom ...

0
kuvar
15

Prelistavamo aprilsko- majski broj: Pošalji recept #109

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čamčići punjeni salatom Pita sa spanaćem ...

0
kuvar
16

Razljevuša sa kukuruznim brašnom

Za 6 osoba Priprema: 20 min. Pečenje: 25 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
35

Aromatična jela sa bosiljkom

Mnogi ne mogu da zamisle kuvanje bez ove začinske biljke. Bosiljak je sastojak koji je deo i ovih recepata: špagete sa ukusom pinjola, pirinčane loptice, ...

0
kuvar
20

Smršaćete ako ručate što ranije

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ...

0
kuvar
13

Kuvajte/pecite na zdrav način

Mnogi od nas prave greške kada je u pitanju čuvanje namirnica ili način pripreme obroka. Meso za pečenje ne treba bockati, povrće je bolje kuvati na ...

0
kuvar
18

Dijeta koja skida salo na stomaku

Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje

0
kuvar
27

Recepti za ljubitelje krompira

Krompir može da se priprema i kombinuje na bezbroj načina a mi vam preporučujemo: ruzmarin-krokete, hladnu salatu, okrepljujuću supu, brzu pitu, palačinke ...

0
kuvar
39