Best news on social media
        stvarukusa.rs

11.04.2018 | 10:11
        Smedia preuzela:

11.04.2018 | 10:22
0%
26

1. Gustin i brašno prosejati, dodati šećer i puter pa mešati rukama i na kraju dodati jaje i zamesiti testo. Staviti u frižider na pola sata.

2. Jabuke oguliti, iseći na četvrtine, očistiti od semenki i izrezati na veće kriške. Testo razvaljati i staviti ga u podmašćen kalup (cca 26 cm) i lagano ga rukama utisnuti i napraviti rub od testa.

3. Kriške jabuka rasporediti na testo i malo ih pospite cimetom. Izlupati sneg od belanaca, a za nadev izmešati žumanca, šećer i gustin, dodati svež sir, koricu i sok od limuna te na kraju dodati sneg i to preliti preko jabuka.

Kalup staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni i peći 40 do 50 minuta. Kada se ohladi, kolač posuti šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama -

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Opojni miris celera

Probajte: savršenu vegetarijansku mešavinu, piletinu na kineski način, juneći gulaš sa šampinjonima, fini bogati namaz, zapečenu paštetu, razigrani ...

10
kuvar
2
...

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

0
kuvar
6
...

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
13
...

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
7
...

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
5
...

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
6
...

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
18
...

Bogatstvo ukusa pršute

Ovim receptima sa pršutom ćete teško odoleti. Probajte: punjene lignje, čorbu od bundeve, pijani rižoto sa pasuljem, mirisni kiš, picu sa rukolom ...

0
kuvar
15

Prelistavamo aprilsko- majski broj: Pošalji recept #109

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čamčići punjeni salatom Pita sa spanaćem ...

0
kuvar
16

Razljevuša sa kukuruznim brašnom

Za 6 osoba Priprema: 20 min. Pečenje: 25 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
35

Aromatična jela sa bosiljkom

Mnogi ne mogu da zamisle kuvanje bez ove začinske biljke. Bosiljak je sastojak koji je deo i ovih recepata: špagete sa ukusom pinjola, pirinčane loptice, ...

0
kuvar
20

Smršaćete ako ručate što ranije

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ...

0
kuvar
13

Kuvajte/pecite na zdrav način

Mnogi od nas prave greške kada je u pitanju čuvanje namirnica ili način pripreme obroka. Meso za pečenje ne treba bockati, povrće je bolje kuvati na ...

0
kuvar
18

Dijeta koja skida salo na stomaku

Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje

0
kuvar
27

Recepti za ljubitelje krompira

Krompir može da se priprema i kombinuje na bezbroj načina a mi vam preporučujemo: ruzmarin-krokete, hladnu salatu, okrepljujuću supu, brzu pitu, palačinke ...

0
kuvar
39