Best news on social media
        novosti.rs

05.04.2018 | 16:45
        Smedia preuzela:

05.04.2018 | 17:16
0%
50

Shutterstock

FARBANjE vaskršnjih jaja na Veliki petak je događaj u kojem vole da učestvuju svi ukućani, a prilika je i da domaćica pokaže svoje umeće.

Nekada su jaja farbana u lukovini i ukrašavana listićima biljaka uvezana u najlon čarape. Prirodne boje su zdrave i mnogi ponovo pokušavaju da ofarbaju jaja u čaju od hibiskusa, kurkumi, cvekli, spanaću i ljubičastom kupusu. Sada se mogu kupiti najrazličitije farbe i ukrasi, ali je najlepše kada se domaćica potrudi. Čuvarkuća se uvek farba u crvenu boju.

DEKUPAŽ

Slike lepih cvetnih salveta mogu se lako preneti na jaja uz pomoć dekupaž tehnike. Princip je jednostavan: pažljivo se iseče željena sličica i skinu svi osim gornjeg sloja salvete....

comments powered by Disqus
...

Opojni miris celera

Probajte: savršenu vegetarijansku mešavinu, piletinu na kineski način, juneći gulaš sa šampinjonima, fini bogati namaz, zapečenu paštetu, razigrani ...

0
kuvar
5
...

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

0
kuvar
7
...

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
13
...

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
7
...

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
5
...

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
6
...

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
18
...

Bogatstvo ukusa pršute

Ovim receptima sa pršutom ćete teško odoleti. Probajte: punjene lignje, čorbu od bundeve, pijani rižoto sa pasuljem, mirisni kiš, picu sa rukolom ...

0
kuvar
15

Prelistavamo aprilsko- majski broj: Pošalji recept #109

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čamčići punjeni salatom Pita sa spanaćem ...

0
kuvar
16

Razljevuša sa kukuruznim brašnom

Za 6 osoba Priprema: 20 min. Pečenje: 25 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
35

Aromatična jela sa bosiljkom

Mnogi ne mogu da zamisle kuvanje bez ove začinske biljke. Bosiljak je sastojak koji je deo i ovih recepata: špagete sa ukusom pinjola, pirinčane loptice, ...

0
kuvar
20

Smršaćete ako ručate što ranije

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ...

0
kuvar
13

Kuvajte/pecite na zdrav način

Mnogi od nas prave greške kada je u pitanju čuvanje namirnica ili način pripreme obroka. Meso za pečenje ne treba bockati, povrće je bolje kuvati na ...

0
kuvar
18

Dijeta koja skida salo na stomaku

Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje

0
kuvar
27

Recepti za ljubitelje krompira

Krompir može da se priprema i kombinuje na bezbroj načina a mi vam preporučujemo: ruzmarin-krokete, hladnu salatu, okrepljujuću supu, brzu pitu, palačinke ...

0
kuvar
39