Best news on social media
        novosti.rs

27.03.2018 | 11:28
        Smedia preuzela:

27.03.2018 | 13:28
0%
29

Thinkstock

BLENDIRANjE povrća nije tako dobro kao što smo mislili jer uništava vlakna, ali oko svežeg nutricionisti nemaju dilemu - treba ga koristiti što više. Ali i tu ima jedna caka.

Preporučuje se upotreba seckanog povrća jer se sečenjem proizvode antioksidansi koji inače služe kao štit za telo. Kad seckamo povrće, ubrzavamo proces koji inače rade zubi kad žvaćemo. Primera radi, nivo antioksidanasa u šargarepi se uvećava za 200 odsto seckanjem. Veoma je važno, ipak, odmah upotrebiti povrće jer su enzimi koji se oslobađaju seckanjem isti kao oni koji su zaslužni za to što banana, jabuka i avokado dobiju braon boju nakon stajanja. Ako ih držite u frižideru nakon sečenja, neće dobiti braon boju, ali će...

comments powered by Disqus
...

Poslastice sa pekmezom

Oni koji i danas sami kuvaju pekmez, znaju kako su ukusni kolači koji se prave sa ovim sastojkom. Probajte: lagani rolat, tamni kolač, oblike po želji ...

17
kuvar
3
...

Zeleni čaj skida kilograme

Osim što je bogat antioksidansima, zeleni čaj je veoma efikasan u skidanju suvišnih kilograma. Ubrzava metabolizam i podstiče mršavljenje

0
kuvar
12
...

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆU “PEKARIJADU”: Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po ...

0
kuvar
7
...

Ishrana sa puno natrijuma najštetnija

Režim ishrane u kojem se kozumira puno crvenog mesa pokazao se mnogo manje štetnim nego što se mislilo, sa samo dve smrti u 100.000

0
kuvar
4
...

Intuitivnom ishranom do zdravog tela

Nutricionisti savetuju kako da bolje jedemo bez držanja dijete. Trebalo bi slušati znake koje nam šalje organizam da bismo odlučili šta, kad i koliko ...

0
kuvar
6
...

Vaskršnja trpeza i do 10.000 dinara

Koliko ćemo potrošiti na farbanje jaja, jagnjeće ili praseće pečenje i ostale praznične đakonije? Skočila cena jaja. Kilogram jagnjetine od 600 ...

0
kuvar
16
...

Bogatstvo ukusa pršute

Ovim receptima sa pršutom ćete teško odoleti. Probajte: punjene lignje, čorbu od bundeve, pijani rižoto sa pasuljem, mirisni kiš, picu sa rukolom ...

0
kuvar
15

Prelistavamo aprilsko- majski broj: Pošalji recept #109

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čamčići punjeni salatom Pita sa spanaćem ...

0
kuvar
16

Razljevuša sa kukuruznim brašnom

Za 6 osoba Priprema: 20 min. Pečenje: 25 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
35

Aromatična jela sa bosiljkom

Mnogi ne mogu da zamisle kuvanje bez ove začinske biljke. Bosiljak je sastojak koji je deo i ovih recepata: špagete sa ukusom pinjola, pirinčane loptice, ...

0
kuvar
20

Smršaćete ako ručate što ranije

Večera je obrok bez kojeg bismo svi mogli, a pogotovo bi trebalo da je izbegavaju osobe sa viškom kilograma. Uostalom, i ručak bi trebalo da bude što ...

0
kuvar
13

Kuvajte/pecite na zdrav način

Mnogi od nas prave greške kada je u pitanju čuvanje namirnica ili način pripreme obroka. Meso za pečenje ne treba bockati, povrće je bolje kuvati na ...

0
kuvar
18

Dijeta koja skida salo na stomaku

Uz smanjeni unos kalorija, neophodna je i fizička aktivnost. Iako je veoma efikasan ovaj plan obroka ne bi trebalo primenjivati duže od tri nedelje

0
kuvar
27

Recepti za ljubitelje krompira

Krompir može da se priprema i kombinuje na bezbroj načina a mi vam preporučujemo: ruzmarin-krokete, hladnu salatu, okrepljujuću supu, brzu pitu, palačinke ...

0
kuvar
38