Best news on social media
        b92.net

20.03.2018 | 16:42
        Smedia preuzela:

20.03.2018 | 17:12
0%
22

I pored toga što joj još nije prošao rok trajanja, često se događa da kada otvorite tek kupljenu čokoladu, ona ne bude prepoznatljive braon boje, već je prekrivena belim slojem u koji liči na prah.

Nemački naučnici su konačno otkrili zbog čega čokolada bledi i zašto njen gornji sloj dobija beličastu boju i poprima drugačiju teksturu.
Zbog sve više žalbi potrošača i kupaca omiljene poslastice naučnici iz Hamburga su odlučili da reše ovu misteriju. Došli su do zaključka da većina ljudi čuva čokoladu na pogrešnoj temperaturi.
Odlaganje čokolade na previše toplo ili previše hladno mesto dovešće do takozvanog "masnog cvetanja", odnosno pojave belih čestica čokolade po samoj površini, navode oni.
Mrvice čokolade podižu se na površinu kroz sitne pukotine i to ukoliko čokolada nije na adekvatnoj temperaturi. A...

comments powered by Disqus
...

Beli luk jelu daje šmek

Predlažemo recepte sa belim lukom. Pripremite gurmanske ćufte, ribu u rerni, čorbu, brze bruskete...

0
kuvar
7
...

Alva na osam načina

Za ljubitelje ove svojevrsne poslastice pripremili smo nekoliko recepata. Isprobajte kakao alvu, grčku, sa pistaćima, ćeten alvu...

4
kuvar
14
...

Kraljica jeseni protiv viška kilograma

Stručnjaci kažu da ima moć da pročisti ceo organizam za samo dve nedelje

0
kuvar
15
...

Zdrava zimnica: Kisela bela repa

Zimnica koju morate imati u svojoj ostavi

0
kuvar
9
...

Razigrane musake

Jelo koje se pravi u raznim oblicima i u svako doba godine

0
kuvar
16
...

Primenite ovaj trik i palačinke vam više nikada neće ispasti žilave

Palačinke verovatno često pravite. Brzo su gotove, a smesu je jednostavno napraviti. Ipak, dešava se da kada se ispeku ispadnu žilave.

0
kuvar
27
...

Zvezde vole ketogenu dijetu

Zasniva se na niskom unosu ugljenih hidrata, što, kako je dokazano, pozitivno utiče na izlečenje mnogih bolesti

0
kuvar
14
...

Ne pravite ove GREŠKE prilikom spremanja PILEĆEG MESA!

Pileće belo meso zbog bakterija može biti pretnja zdravlju ako se ne pripremi kako treba...

0
kuvar
26
...

Medena fantazija

Probajte : Čokoladni san, Mus sa borovnicama, Karamel tortu, Smuti sa maslinom, Hleb sa orasima...

0
kuvar
18
...

Voda - uvek, crni čaj - ponekad

Tečnost se unosi u raznim oblicima, ali većina i ne razmišlja šta ona u sebi sadrži i koliko je za organizam značajna, ističu stručnjaci, navodeći ...

0
kuvar
6

Slatko lisnato testo

Od lisnatog testa mogu da se naprave razne poslastice. Probajte: dekorativne ružice od jabuka, kremaste trougliće, brzu tortu i paštetice sa pomorandžama ...

0
kuvar
14

Gurmanski festival: Dunavska riba i deserti na vojvođanski način VIDEO

Ovog vikenda u Novom Sadu održan je gurmanski festival "Ukusi Vojvodine", a ako i vama kao i nama, kada kažemo Vojvodina, prvo na pamet pada ...

0
kuvar
8

Dijeta: Breskve sužavaju struk

Ovaj režim će vam pomoći da brzo skinete višak kilograma. Plan ishrane traje samo pet dana, a podrazumeva i namirnice bogate proteinima kojih u ovom ...

0
kuvar
11

Savršena hladna pasta salata

Kada kuvate testeninu, posolite vodu ne štedeći so. Izaberite odgovarajući oblik, za salate izbegavajte špagete i taljatele, birajte kraće oblike, ...

2
kuvar
16

Čokoladni kolači s mentom

Uz neodoljivu čokoladu fenomenalno ide osvežavajući ukus krema od mente...

34
kuvar
50

Kremasti slatkiši

Ljubitelji slatkih zalogaja treba da probaju, potom da ponude ukućanima ili gostima: čarobni tiramisu, čoko profiterole, princes krofne i ledene kock ...

0
kuvar
29

Slana gozba sa voćem

Probajte: piletinu u soku pomorandže, svinjetinu punjeni kruškama, hladnu čorbu u dinji, riđoto sa crnim grožđem, mariniranu jagnjetinju i maline, ...

0
kuvar
8

Stari hleb za nova jela

Kada vam ostane hleba od prethodnih dana, nije nužno da ga bacate jer od njega možete napraviti ukusna jela

0
kuvar
31

Pirinač za svaki obrok

Ovaj režim ishrane preporučuje se kao kratkoročni plan za regulisanje težine, ali i u prevenciji bolesti srca i krvnih sudova

0
kuvar
23

Zdravo sočivo za svačiji džep

Sočivo je kao mahunarka neopravdano zapostavljeno, bez obzira na to što je izuzetno ukusno i prepuno proteina, korisnih ugljenih hidrata, minerala i vlakan ...

0
kuvar
25

Dinja: Osveženje na tropskim vrelinama

LEDENI SLADOLED Potrebno je: * 240 ml vode * 2 kašike šećera * 500 g dinje * 4 kašičice soka od limete ili limuna Vodu i šećer stavite u posudu ...

0
kuvar
10

Bakin kolač sa grožđem: Poslastica za koju će vam svi tražiti recept

Sjajan voćni kolač, veoma rastresit i sočan.

0
kuvar
39