Best news on social media
        stvarukusa.rs

11.03.2018 | 11:10
        Smedia preuzela:

11.03.2018 | 13:10
0%
37

1. Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i stavite na tihoj vatri da se dinsta. Najbolje je ako imate "smederevac", pa se lagano krčka.

2. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo nožem izdubite krompire. Podmažite đuveč uljem i poređajte krompire.

3. U dinstani luk dodajte, narezan paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja-vrćenja. Prodinstajte sve još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i aleve paprike.

4. Ovim filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom. Nalijte pažljivo vodom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na plotni.

5. Neka se tako krčka tridesetak minuta, onda premestite u zagrejanu rernu i zapecite krompire.

6. Poslužite toplo uz paprike ili salatu od krastavca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim...

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Brokoli pun zdravlja

Brokoli je namirnica sa dosta važnih sastojaka, a može se spremiti na različite načine. Preporučujemo da probate: zapečen u tri sira, ukusan mirišljavi ...

10
kuvar
4
...

Ne odričite se masti

Nutricionisti kažu da je samo potrebno da se napravi selekcija izvora masti, a ne da se sasvim izbace iz upotrebe. Savetuju da, ako smo rešili da regulišemo ...

0
kuvar
6
...

Voćni zalogaji

Poslastice sa voćem su omiljene, ne samo zbog ukusa, već i zato što priprema najčešće nije komplikovana. Probajte: kuglof sa jabukama, brusnice u ...

0
kuvar
9
...

Sve nijanse plavog patlidžana

Plavi patlidžan je povrće koje može da se kombinuje sa najrazličitijim namirnicama. Probajte: pohovane kolutorve, musaku, rolnice, šarenu piletinu, ...

0
kuvar
9
...

Prave pivo od kvasca starog 133 godine starog

Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva.

0
kuvar
6
...

Ananas u slatkim i slanim jelima

Isprobajte: prevrnuti kolač, belo meso sa susamom, pileću salatu, svinjetinu u belom vinu

0
kuvar
8
...

Zaleđene kockice vina

Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati

0
kuvar
11
...

Zavirite u februarsko- martovski broj!

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čupava slana torta Mantije sa sirom i slaninom ...

4
kuvar
9
...

Kupus sa svinjskim nogicama

Priprema: 10 min. Kuvanje: 120 min. Pečenje: 30 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
23
...

Senf za jači ukus

Isprobajte: šnicle u sosu, piletinu sa šampinjonima, losos iz rerne, bruskete i tunjevinu, salatni preliv, svinjske kotlete na roštilju, kolenicu u vin ...

0
kuvar
12
...

Sočni kolač

Priprema: 60 minuta Pečenje: 20 minuta Mrsno jelo Sastojci: Za kore: ...

0
kuvar
36

"Moja kravica" mleko sa ukusom jagode i vanile

Na tebi je samo da izabereš između razigrane jagode i nežne vanile, ali koji god izbor da napraviš – nećeš pogrešiti

0
kuvar
6

Slatka iskušenja sa bananama

Isprobajte: osvežavajuću tortu, banane pržene sa rumom i limunom, neodoljivo ukusne mafine, lenju pitu, tart sa kremom od vanile

0
kuvar
26

Poslastice sa urmama

Isprobajte: energetske bombice, keksiće, opojnu salamu, nežni kolač...

0
kuvar
9

Tri vrste ribe na stolu

Stručnjaci kažu da bi ribu trebalo što češće jesti zbog zdravlja, ali ništa manje nisu važni ni gastronomski razlozi. Probajte škarpinu u soku ...

0
kuvar
16

Dijeta: Što više povrća, i ne brinite za liniju

Novi brazilski režim ishrane uspešno skida kilograme, a ne šteti zdravlju, tvrde nutricionisti. Jedno od važnijih pravila je održavanje pravilnog ritma ...

0
kuvar
12

Tri lica musake

Većini ljudi kod nas je prva asocijacija na musaku jelo sa krompirom. Međutim, mnogi više vole musake koje se prave od plavog patlidžana, sa ukusom ...

0
kuvar
20

Opijajuća aroma cimeta

Poslasticama sa cimetom malo ko može da odoli. Ako i vi volite ovaj začin, probajte kolutiće sa đumbirom, šećerne kuglice ili napitak za hladne dane ...

0
kuvar
15

Prve pomorandže bile su zelene

Pomorandže,, koje su nastale kao hibrid mandarine i grjpfruta, i danas u toplijim krajevima, poput Vijetnama i Tajlanda, ostaju zelene spolja, a narandžaste ...

0
kuvar
8

Kulinarski ples sa narom

Poslasticama sa narom teško je odoleti. Probajte: američke palačinke, sočni čokoladni tart, panakotu, rajski kuglof ili vatreni čizkejk

0
kuvar
6

Bezmesni ukusni obroci

Ukusni ručak može da se spremi i bez mesa. Probajte: pire od kestena i bundeve, ljute pljeskavice, povrtnu musaku, lazanje sa tikvicama, sočivo ukrašeno ...

0
kuvar
18

KULINARSKI TRIKOVI: Snežno beli karfiol

Da bi jelo bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca

0
kuvar
21