Best news on social media
        stvarukusa.rs

12.02.2018 | 12:53
        Smedia preuzela:

12.02.2018 | 15:54
0%
38

1. Razdvojite belanca i žumanca. Belanca čvrsto umutite sa prstohvatom soli, pa dodajte vanilin šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom miksera. Kad dobijete čvrstu smesu, dodajte jedno po jedno žumance.

2. Prašak za pecivo, brašno i griz, promešajte, i mešajući žicom, lagano sjedinite sa već umućenim jajima. Dobijenu smesu istresite u četvrtasti pleh pokriven pek – papirom. Pecite na 220 stepeni oko 30 minuta dok testo lijepo ne porumeni.

3. Pečeno testo još toplo izvadite, odnosno izvrnite iz pleha na čistu salvetu, pa ga izbockajte štapićem za ražnjiće. Malo zagrejte mleko u velikoj šerpi, pa u njemu rastopite mleko u prahu, a potom dodajte hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmešajte.

4. Na kraju kolač premažite karamelom pri čemu možete koristiti kupovni, a možete ga i sami pripremiti.

...
comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Ananas u slatkim i slanim jelima

Isprobajte: prevrnuti kolač, belo meso sa susamom, pileću salatu, svinjetinu u belom vinu

0
kuvar
3
...

Zaleđene kockice vina

Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati

0
kuvar
8
...

Zavirite u februarsko- martovski broj!

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čupava slana torta Mantije sa sirom i slaninom ...

4
kuvar
9
...

Kupus sa svinjskim nogicama

Priprema: 10 min. Kuvanje: 120 min. Pečenje: 30 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
18
...

Senf za jači ukus

Isprobajte: šnicle u sosu, piletinu sa šampinjonima, losos iz rerne, bruskete i tunjevinu, salatni preliv, svinjske kotlete na roštilju, kolenicu u vin ...

0
kuvar
7
...

Sočni kolač

Priprema: 60 minuta Pečenje: 20 minuta Mrsno jelo Sastojci: Za kore: ...

0
kuvar
34
...

"Moja kravica" mleko sa ukusom jagode i vanile

Na tebi je samo da izabereš između razigrane jagode i nežne vanile, ali koji god izbor da napraviš – nećeš pogrešiti

0
kuvar
6
...

Slatka iskušenja sa bananama

Isprobajte: osvežavajuću tortu, banane pržene sa rumom i limunom, neodoljivo ukusne mafine, lenju pitu, tart sa kremom od vanile

0
kuvar
18
...

Poslastice sa urmama

Isprobajte: energetske bombice, keksiće, opojnu salamu, nežni kolač...

0
kuvar
8
...

Tri vrste ribe na stolu

Stručnjaci kažu da bi ribu trebalo što češće jesti zbog zdravlja, ali ništa manje nisu važni ni gastronomski razlozi. Probajte škarpinu u soku ...

0
kuvar
15
...

Dijeta: Što više povrća, i ne brinite za liniju

Novi brazilski režim ishrane uspešno skida kilograme, a ne šteti zdravlju, tvrde nutricionisti. Jedno od važnijih pravila je održavanje pravilnog ritma ...

0
kuvar
8
...

Tri lica musake

Većini ljudi kod nas je prva asocijacija na musaku jelo sa krompirom. Međutim, mnogi više vole musake koje se prave od plavog patlidžana, sa ukusom ...

0
kuvar
19
...

Opijajuća aroma cimeta

Poslasticama sa cimetom malo ko može da odoli. Ako i vi volite ovaj začin, probajte kolutiće sa đumbirom, šećerne kuglice ili napitak za hladne dane ...

0
kuvar
14

Prve pomorandže bile su zelene

Pomorandže,, koje su nastale kao hibrid mandarine i grjpfruta, i danas u toplijim krajevima, poput Vijetnama i Tajlanda, ostaju zelene spolja, a narandžaste ...

0
kuvar
7

Kulinarski ples sa narom

Poslasticama sa narom teško je odoleti. Probajte: američke palačinke, sočni čokoladni tart, panakotu, rajski kuglof ili vatreni čizkejk

0
kuvar
6

Bezmesni ukusni obroci

Ukusni ručak može da se spremi i bez mesa. Probajte: pire od kestena i bundeve, ljute pljeskavice, povrtnu musaku, lazanje sa tikvicama, sočivo ukrašeno ...

0
kuvar
17

KULINARSKI TRIKOVI: Snežno beli karfiol

Da bi jelo bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca

0
kuvar
21

Jabuka pre obroka za top-formu

Ovo je dobar režim da brzo skinete višak kilograma unoseći neophodne vitamine i minerale. Obiluju sastojcima koji regulišu nivo holesterola i šećera ...

0
kuvar
10

Gurmanska priča lekovitog karija

Ljubiteljima ove aromatične biljke predlažemo nekoliko recepata - probajte aromatičnu jagnjeću čorbu, crvene pileće batake, sočivo sa mirisom cimeta.. ...

0
kuvar
15

Najstarije vino na svetu služeno je samo tri puta za pet i po vekova

U podrumu starog zdanja bolnice u Strazburu nalazi se najstarije vino na svetu čuvano u drvenim bačvama.

0
kuvar
6

DECA PRAVILA ZDRAVIJU UŽINU OD JABUKA I KRUŠAKA: Kako da najmlađima približimo voćnu užinu

Koliko zdrava užina može da bude zaista ukusna, a njena priprema potpuno zabavna i kako jabuke i kruške mogu da budu inspirativne uverila su se deca ...

0
kuvar
6

Vatromet boja i bogatstvo ukusa

Za poslastice zanimljivih boja predlažemo da isprobate recepte za zeleni kolač, kremastu tortu, smuti sa mangom

0
kuvar
14