Best news on social media
        stvarukusa.rs

03.02.2018 | 12:01
        Smedia preuzela:

03.02.2018 | 13:02
0%
35

1. Meso od plećke i dodatak goveđeg mesa (od vratine), najpre očistiti od žilica, pa samleti u mašini za meso (kroz rešetku 8 mm), zajedno sa slaninom i očišćenim belim lukom.

2. Dodati so, biber i papriku, pa mesiti rukama najmanje pola sata. Punilicom nadevati tanka svinjska creva, u parovima, ne dužim od 35 do 40 cm. Pri tome paziti da se ne stvaraju vazdušni jastučići, a krajeve dobro uvrnuti.

3. Kobasice ostaviti da odleže dva do tri dana. Zatim ih dimiti u pušnici hladnim dimom (može se produžiti i na desetak dana). Posle dimljenja treba ih staviti na sušenje i dozrevanje. To traje od 45 do 60 dana. Prostorija u kojoj se suše, mora biti provetrena, a temperatura ne sme pasti ispod nule, dok bi najviša trebalo da bude 12°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama -

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Amerikanci napravili pivo sa ukusom suzavca / FOTO

Američka pivara "Dogfish Head" poznata je po tome što neretko koristi vrlo zanimljive sastojke u pravljenju piva, u raponu od svinjetine pa ...

20
kuvar
4
...

Ovih 9 namirnica deluju protivupalno, smanjuju bol, umor i nadutost

Uvrstite neke od ovih namirnica u svakodnevnu ishranu i bićete prezadovoljni rezultatima. Ako se osećate naduto, umorno i neprestano ...

10
kuvar
6
...

Specijaliteti sa svinjetinom

Probajte ove recepte sa svinjskim mesom: kotleti sa pomorandžom, sočni medaljoni, punjeni file rolat, pohovane šnicle, ukusna rebarca, gulaš sa suvim ...

10
kuvar
6
...

Predlog za ručak: Sočno povrće sa sirom iz rerne

Ovo ukusno jelo postalo je omiljeno u velikom broju kuhinja i mnogobrojnim prilikama. Probajte, možda će i vama postati omiljeno jelo.

0
kuvar
7
...

Žito torta

70 minuta 10 osoba Lako Sastojci: ...

8
kuvar
19
...

Nikad nemojte piti vreo čaj

Mnogi se trude da piju što topliji čaj, ne znajući da je to pogrešno i da dodatno može da iritira sluzokožu već "načetu" virusom. Ni piće, ni hrana ...

0
kuvar
9
...

Najbrži čokoladni kolač bez brašna sa smrznutim voćem

Ova čokoladna fantazija, jedna je u nizu brzih deserta, ali je vaše čulo ukusa ne sme propustiti ...

0
kuvar
11
...

Kralj svih predjela - slani rolat sa ajvarom (VIDEO)

Kada su slavlja i proslave u pianju nekako najbrži sa ovala nestanu slani rolati. Nije ni čudno, jer su kombinacija mekanog patišpanja i kremastog punjenja, ...

0
kuvar
5
...

Napravite domaću čokoladu po vašem ukusu

Napravite zdravu čokoladu i počastite ukućane ...

0
kuvar
17
...

ZA 15 MINUTA: Jaja u srcu paradajza

Koliko ćete uživati u zanimljivosti pripreme, još više ćete u sjajnom ukusu ...

0
kuvar
30
...

Iskoristite koru od ananasa

Navikli smo da ljuštimo većinu voća ili povrća, ali to je greška jer se dragoceni sastojci često kriju baš u kori

0
kuvar
9
...

HRSKAVI I SOČNI: Kapućino keksići punjeni nugat kremom

Brzi i jednostavni za pripremu, hrskavi kolačići koje će voleti cela porodica ...

0
kuvar
21
...

Kakao u svakoj kombinaciji

Kakao se još od davnina smatra dragocenom namirnicom jer je veoma bogat antioksidansima. Stoga vam predlažemo da napravite mramorni kolač, topli napitak, ...

0
kuvar
20
...

Kako da začini duže traju

Sveži ili sušeni začini - nije svejedno. Ako želite da jelo izdignete na viši nivo, sveži začini su neophodni

0
kuvar
10
...

Sirevi Balkana u beogradskom Domu omladine

Dvodnevni festival sireva "Balkan Cheese Festival" otvoren je u Beogradu, a posetioci će moći da probaju stotine retkih i neobičnih vrsta sireva ...

0
kuvar
6
...

Lokumade sa prelivom od meda

Neobična poslastica koja se jednostavno priprema ...

0
kuvar
14
...

Vatrena crvena čili salata od pasulja

Zdrava i lagana salata za gurmane ...

0
kuvar
13
...

Čudesni jug Italije - raj za gurmane

Pica sa paradajzom, mocarelom i bosiljkom napravljena je u čast kraljice Margarite, a i danas je popularna. Poslastice od badema i meda karakteristične ...

0
kuvar
11
...

BEZ PEČENJA: Staklene posne čoko-bombice

Neodoljive kuglice sa suvim smokvama, šljivama i kajsijama,a prelivene čokoladom su prava rapsodija ...

0
kuvar
11
...

Recept uz koji priprema makarunsa ide kao od šale! (VIDEO)

Sigurni smo da ste čuli za makarunse, jedan od najpopularnijih svetskih kolača, a verujemo da su mnogi od vas i probali da ih naprave, ali im nije pošlo ...

0
kuvar
23
...

Ručak za svakoga

Ukoliko ne znate šta biste spremili za ručak mi vam predlažemo da napravite namaz od mladog sira i rukole, ćuftice u paradajz sosu,

0
kuvar
19
...

Potaž od karfiola i pasulja

Ukus ove čorbe osvaja toliko da ćete je veoma često pripremati ...

0
kuvar
10