Best news on social media
        stvarukusa.rs

26.01.2018 | 13:03
        Smedia preuzela:

26.01.2018 | 15:04
0%
34

1. Banane ispasirati i preliti limunovim sokom. Brašno pomešati sa kakaom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Puter otopiti i ostaviti da se malo prohladi.

2. Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati banane i uz neprestano mućenje dodati puter i preostale sastojke.

3. Sve sastojke dobro sjediniti da se dobije kompaktna smesa. Na kraju dodati seckane orahe i suve šljive, promešati i smesu preručiti u kalup za hleb, obložen papirom za pečenje. Ravnomerno rasporediti smesu i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Zatim, izvaditi iz kalupa i ostaviti na rešetkastoj površini da se potpuno ohladi, pa poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar...

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Ananas u slatkim i slanim jelima

Isprobajte: prevrnuti kolač, belo meso sa susamom, pileću salatu, svinjetinu u belom vinu

0
kuvar
4
...

Zaleđene kockice vina

Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati

0
kuvar
9
...

Zavirite u februarsko- martovski broj!

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čupava slana torta Mantije sa sirom i slaninom ...

4
kuvar
9
...

Kupus sa svinjskim nogicama

Priprema: 10 min. Kuvanje: 120 min. Pečenje: 30 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
21
...

Senf za jači ukus

Isprobajte: šnicle u sosu, piletinu sa šampinjonima, losos iz rerne, bruskete i tunjevinu, salatni preliv, svinjske kotlete na roštilju, kolenicu u vin ...

0
kuvar
9
...

Sočni kolač

Priprema: 60 minuta Pečenje: 20 minuta Mrsno jelo Sastojci: Za kore: ...

0
kuvar
34
...

"Moja kravica" mleko sa ukusom jagode i vanile

Na tebi je samo da izabereš između razigrane jagode i nežne vanile, ali koji god izbor da napraviš – nećeš pogrešiti

0
kuvar
6
...

Slatka iskušenja sa bananama

Isprobajte: osvežavajuću tortu, banane pržene sa rumom i limunom, neodoljivo ukusne mafine, lenju pitu, tart sa kremom od vanile

0
kuvar
22
...

Poslastice sa urmama

Isprobajte: energetske bombice, keksiće, opojnu salamu, nežni kolač...

0
kuvar
8
...

Tri vrste ribe na stolu

Stručnjaci kažu da bi ribu trebalo što češće jesti zbog zdravlja, ali ništa manje nisu važni ni gastronomski razlozi. Probajte škarpinu u soku ...

0
kuvar
15
...

Dijeta: Što više povrća, i ne brinite za liniju

Novi brazilski režim ishrane uspešno skida kilograme, a ne šteti zdravlju, tvrde nutricionisti. Jedno od važnijih pravila je održavanje pravilnog ritma ...

0
kuvar
8
...

Tri lica musake

Većini ljudi kod nas je prva asocijacija na musaku jelo sa krompirom. Međutim, mnogi više vole musake koje se prave od plavog patlidžana, sa ukusom ...

0
kuvar
20

Opijajuća aroma cimeta

Poslasticama sa cimetom malo ko može da odoli. Ako i vi volite ovaj začin, probajte kolutiće sa đumbirom, šećerne kuglice ili napitak za hladne dane ...

0
kuvar
14

Prve pomorandže bile su zelene

Pomorandže,, koje su nastale kao hibrid mandarine i grjpfruta, i danas u toplijim krajevima, poput Vijetnama i Tajlanda, ostaju zelene spolja, a narandžaste ...

0
kuvar
7

Kulinarski ples sa narom

Poslasticama sa narom teško je odoleti. Probajte: američke palačinke, sočni čokoladni tart, panakotu, rajski kuglof ili vatreni čizkejk

0
kuvar
6

Bezmesni ukusni obroci

Ukusni ručak može da se spremi i bez mesa. Probajte: pire od kestena i bundeve, ljute pljeskavice, povrtnu musaku, lazanje sa tikvicama, sočivo ukrašeno ...

0
kuvar
17

KULINARSKI TRIKOVI: Snežno beli karfiol

Da bi jelo bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca

0
kuvar
21

Jabuka pre obroka za top-formu

Ovo je dobar režim da brzo skinete višak kilograma unoseći neophodne vitamine i minerale. Obiluju sastojcima koji regulišu nivo holesterola i šećera ...

0
kuvar
11

Gurmanska priča lekovitog karija

Ljubiteljima ove aromatične biljke predlažemo nekoliko recepata - probajte aromatičnu jagnjeću čorbu, crvene pileće batake, sočivo sa mirisom cimeta.. ...

0
kuvar
15

Najstarije vino na svetu služeno je samo tri puta za pet i po vekova

U podrumu starog zdanja bolnice u Strazburu nalazi se najstarije vino na svetu čuvano u drvenim bačvama.

0
kuvar
6

DECA PRAVILA ZDRAVIJU UŽINU OD JABUKA I KRUŠAKA: Kako da najmlađima približimo voćnu užinu

Koliko zdrava užina može da bude zaista ukusna, a njena priprema potpuno zabavna i kako jabuke i kruške mogu da budu inspirativne uverila su se deca ...

0
kuvar
6

Vatromet boja i bogatstvo ukusa

Za poslastice zanimljivih boja predlažemo da isprobate recepte za zeleni kolač, kremastu tortu, smuti sa mangom

0
kuvar
14