Best news on social media
        stvarukusa.rs

17.01.2018 | 10:29
        Smedia preuzela:

17.01.2018 | 11:30
0%
28

1. Iseckati luk i propržiti na ulju. Dodajte meso i pržite dok ne dobije lepu boju, začinite solju i biberom po ukusu, pa dodajte peršun, pirinač i jaje. Dobro izmešajte.

2. Vinove listove dobro očistiti od peteljki, pa skuvati u slanoj, ključaloj vodi. Kad listovi omekšaju, znači da su kuvani. Ostaviti ih da se iscede, pa ih isprati hladnom vodom.

3.Pripremljeni fila sa mesom stavljati na vinove listove i uvijati sarme. Savijate što čvršće, tako da ne mogu da se raspadnu, a ređajte ih u šerpi što bliže jednu drugoj. Prelijte toplom vodom i stavite da se kuva na tihoj vatri. Do kraja kuvanja, voda treba da ispari.

4. Pred kraj kuvanja dodajte zapršku napravljenu od brašna, ulja i malo mlevene paprike. Kuvajte još malo, pa prebacite u rernu da se zapeče. Služite tople sarme uz kiselo mleko ili pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske...

comments powered by Disqus
Sve o čemu se priča sa
stvarukusa.rs
...

Ananas u slatkim i slanim jelima

Isprobajte: prevrnuti kolač, belo meso sa susamom, pileću salatu, svinjetinu u belom vinu

0
kuvar
4
...

Zaleđene kockice vina

Neki kuvari ne preporučuju vina za kuvanje jer su suviše slana, a otvarati svaki put novu bocu kvalitetnog vina se ne isplati

0
kuvar
9
...

Zavirite u februarsko- martovski broj!

U ovom broju preporučujemo: PREDJELA Čupava slana torta Mantije sa sirom i slaninom ...

4
kuvar
9
...

Kupus sa svinjskim nogicama

Priprema: 10 min. Kuvanje: 120 min. Pečenje: 30 min. Mrsno jelo Sastojci: ...

0
kuvar
21
...

Senf za jači ukus

Isprobajte: šnicle u sosu, piletinu sa šampinjonima, losos iz rerne, bruskete i tunjevinu, salatni preliv, svinjske kotlete na roštilju, kolenicu u vin ...

0
kuvar
9
...

Sočni kolač

Priprema: 60 minuta Pečenje: 20 minuta Mrsno jelo Sastojci: Za kore: ...

0
kuvar
34
...

"Moja kravica" mleko sa ukusom jagode i vanile

Na tebi je samo da izabereš između razigrane jagode i nežne vanile, ali koji god izbor da napraviš – nećeš pogrešiti

0
kuvar
6
...

Slatka iskušenja sa bananama

Isprobajte: osvežavajuću tortu, banane pržene sa rumom i limunom, neodoljivo ukusne mafine, lenju pitu, tart sa kremom od vanile

0
kuvar
22
...

Poslastice sa urmama

Isprobajte: energetske bombice, keksiće, opojnu salamu, nežni kolač...

0
kuvar
8
...

Tri vrste ribe na stolu

Stručnjaci kažu da bi ribu trebalo što češće jesti zbog zdravlja, ali ništa manje nisu važni ni gastronomski razlozi. Probajte škarpinu u soku ...

0
kuvar
15
...

Dijeta: Što više povrća, i ne brinite za liniju

Novi brazilski režim ishrane uspešno skida kilograme, a ne šteti zdravlju, tvrde nutricionisti. Jedno od važnijih pravila je održavanje pravilnog ritma ...

0
kuvar
8
...

Tri lica musake

Većini ljudi kod nas je prva asocijacija na musaku jelo sa krompirom. Međutim, mnogi više vole musake koje se prave od plavog patlidžana, sa ukusom ...

0
kuvar
20

Opijajuća aroma cimeta

Poslasticama sa cimetom malo ko može da odoli. Ako i vi volite ovaj začin, probajte kolutiće sa đumbirom, šećerne kuglice ili napitak za hladne dane ...

0
kuvar
14

Prve pomorandže bile su zelene

Pomorandže,, koje su nastale kao hibrid mandarine i grjpfruta, i danas u toplijim krajevima, poput Vijetnama i Tajlanda, ostaju zelene spolja, a narandžaste ...

0
kuvar
7

Kulinarski ples sa narom

Poslasticama sa narom teško je odoleti. Probajte: američke palačinke, sočni čokoladni tart, panakotu, rajski kuglof ili vatreni čizkejk

0
kuvar
6

Bezmesni ukusni obroci

Ukusni ručak može da se spremi i bez mesa. Probajte: pire od kestena i bundeve, ljute pljeskavice, povrtnu musaku, lazanje sa tikvicama, sočivo ukrašeno ...

0
kuvar
17

KULINARSKI TRIKOVI: Snežno beli karfiol

Da bi jelo bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca

0
kuvar
21

Jabuka pre obroka za top-formu

Ovo je dobar režim da brzo skinete višak kilograma unoseći neophodne vitamine i minerale. Obiluju sastojcima koji regulišu nivo holesterola i šećera ...

0
kuvar
11

Gurmanska priča lekovitog karija

Ljubiteljima ove aromatične biljke predlažemo nekoliko recepata - probajte aromatičnu jagnjeću čorbu, crvene pileće batake, sočivo sa mirisom cimeta.. ...

0
kuvar
15

Najstarije vino na svetu služeno je samo tri puta za pet i po vekova

U podrumu starog zdanja bolnice u Strazburu nalazi se najstarije vino na svetu čuvano u drvenim bačvama.

0
kuvar
6

DECA PRAVILA ZDRAVIJU UŽINU OD JABUKA I KRUŠAKA: Kako da najmlađima približimo voćnu užinu

Koliko zdrava užina može da bude zaista ukusna, a njena priprema potpuno zabavna i kako jabuke i kruške mogu da budu inspirativne uverila su se deca ...

0
kuvar
6

Vatromet boja i bogatstvo ukusa

Za poslastice zanimljivih boja predlažemo da isprobate recepte za zeleni kolač, kremastu tortu, smuti sa mangom

0
kuvar
14