Best news on social media
        novosti.rs

30.11.2017 | 18:52
        Smedia preuzela:

30.11.2017 | 20:52
0%
25

Shutterstock

Navikli ste da pržite na suncokretovom ulju, dok maslinovo zaobilazati u širokom luku? Grešite, kažu stručnjaci koji razbijaju zabludu mnogih da ekstradevičansko maslinovo ulje nije pogodno za kuvanje. Istina je, zapravo, da ovo ulje trpi 190-200 stepeni celzijusa, što je temperatura koja se postiže u fritezama. Problem nastaje kod dugotrajnog zagrevanja, ali morali biste da pržite duže od 30 sati da bi se promenio hemijski sastav maslinovog ulja.

Opšte pravilo glasi da što više ima zasićenih masti u ulju, ono je stabilnije kad se zagreva. Takvo je kokosovo ulje koje čak ni nakon 8 sati prženja ne gubi kvalitet.

Odličan izbor je i ulje od avokada koje podnosi ekstremno visoke temperature od 270...

comments powered by Disqus
...

Koje povrće škodi

Nutricionisti preporučuju da se na trpezi nađu krastavac, šargarepa, tikvice, paprike...

14
kuvar
5
...

Stavite mi još jedno parče: Čokoladna torta neka vam zasladi dan

Sočna i ukusna, ova torta će razmaziti vaša nepca, a ljubitelji čokolade će moći da na brz i lak način pripreme omiljenu poslasticu.

10
kuvar
13
...

Salate sa krastavcima

Sirovi krastavac reguliše rad creva, a stolicu čini mekšom. Preporučuje se i dijabetičarima jer snižava nivo šećera u krvi...

2
kuvar
9
...

Sve je lepše uz fetu

Retko ko ne voli ovaj ukusni sir. Predlažemo nekoliko recepata za ukusna jela s fetom

0
kuvar
7
...

Najbolje vinske karte ex-Yu

Kada je pre šest godina započeta rekonstrukcija kultnog restorana Bevanda u okviru istoimenog hotela u opatijskoj luci, jedna od najvećih želja vlasnika ...

0
kuvar
10
...

Kiselkasto - slatka čarolija

Prijelo vam se nesto slatko, a ujedno bi želeli i osveženje? Evo nekoliko recepata za vas

0
kuvar
6
...

Kremasti mini čizkejk sa jagodama i kivijem: Na dnu crni fil, preko njega beli, a na vrhu voće

Dejan, koji je majstor za ovaj nestandardni, mini, mini čizkejk, objasnio je u emisiji „Praktična žena“ da se prvo moramo pobrinuti oko kalupa u ...

0
kuvar
12
...

Pošalji recept #103

Novi broj Pošalji recepta donosi: PREDJELA Složenac s patlidžanom Takosi Slana ...

7
kuvar
8
...

Orah kocke

35 min 10 osoba Lako Sastojci: ...

6
kuvar
11
...

Domaći rolat s kremom od limuna

60 min 8 osoba Lako Sastojci: ...

3
kuvar
6
...

Punjena pastrmka

60 min 4 osobe Lako Sastojci: ...

3
kuvar
6
...

Bakini slatkiši #23

U novom broju donosimo: Sitni kolači: Zalogaji puni slasti Nepečeni kolači: Ukusni letnji delikatesi ...

2
kuvar
12
...

Boranija na više načina

Ukoliko ste ljubitelj boranije, predlažemo nekoliko recepata za pripremu ovog ukusnog povrća

1
kuvar
11
...

Zbog čega toliko volimo vruće kormpiriće?

Međunarodni tim naučnika došao je do odgovora na pitnje zbog čega nam je vruć pomfrit toliko ukusan.

0
kuvar
4
...

Džigerica u slanini sa šljivama

Sastojci: – 400 g pileće džigerice – 200 g listova slanine – 150 g suvih šljiva ...

0
kuvar
6
...

Brzi kremasti kolač u čaši sa kajsijama

Devojke sa portala mogujatosama.com vam otkrivaju svoj omiljeni recept sa kajsijama

0
kuvar
15
...

Najlakši recept za džem od jagoda

Jagodama prolazi sezona i sigurni smo da vam već nedostaju. Iskoristite preostale zalihe jagoda i napravite domaći džem

0
kuvar
20
...

Predlog za današnji ručak: Bataci u sosu od jaja i limuna

Sastojci: – 8 bataka – 3 ravne kašike brašna – 3 dl pilećeg bujona ...

0
kuvar
5
...

Složenac sa patlidžanom

Sastojci: – 2 srednja plava patlidžana – 1 crvena paprika – 1 žuta paprika ...

0
kuvar
6
...

Palačinke sa sirom u bešamelu

Sastojci: – 8 palačinki – 400 g mladog sira – 50 g margarina – ...

0
kuvar
9
...

Keks torta sa alvom

Sastojci: – 500 g piškota – 350 g mlevenog keksa – 350 g alve – ...

0
kuvar
8
...

Tart sa šumskim voćem

Sastojci: – 125 g brašna – 50 g šećera – 50 g putera – ...

0
kuvar
9